Ω, ναι. Ζυμαρικά, διάολε… Αν μας ζητούσες να τα περιγράψουμε με μία και μόνο λέξη, τότε η λέξη “τίμια”, ΝΑΙ, θα ήταν η ιδανικότερη.
Γιατί μας κράτησαν συντροφιά στα φοιτητικά μας χρόνια. Γιατί ήταν, είναι και θα είναι το στάνταρ μας, όταν ξεμένουμε από λεφτά. Γιατί αν βάλεις τσαχπίνικη σάλτσα από πάνω η γεύση απογειώνεται. Γιατί δεν χρειάζεται να είσαι ο Jamie Oliver για να φτιάξεις μια γαμάτη μακαρονάδα. Και γιατί, χωρίς την ύπαρξή τους, το στομάχι μας θα ήταν σίγουρα φτωχότερο.
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών η σημερινή και αντί για τα τυπικά “Χρόνια Πολλά” είπαμε να μαζέψουμε τις 5+1 καλύτερές μας συνταγές που έχουν σαν βάση τα ζυμαρικά και να σου τις παρουσιάσουμε απλά, λιτά και όμορφα. Σαν τον Καμπαμαρού
Φόρα ποδιά και ξεκινάμε…
1. Έχουμε και λέμε. Μακαρόνια με κιμά. Ώπα, μην ψαρώνεις. Δεν θα σου δείξουμε την κλασική συνταγή που υπάρχει σε κάθε ελληνικό τραπέζι -και όχι μόνο-. Όχι, δεν είμαστε τέτοιοι. Ο Always Hungry λοιπόν είναι εδώ για να εξελίξει λίγο την όλη φάση και να σου μάθει να φτιάχνεις στο “μπαμ” Τούρτα Ριγκατόνι με Κιμά στο φούρνο. Τι ειν’ τούτο; Για δοκίμασε.
2. Άλλη μια συνταγή που αγαπήσαμε και πλέον έχει εισβάλλει στην καθημερινότητα της δουλειάς μας είναι και η “Pasta al forno con pollo“. Ο Γαβριήλ ο Νικολαΐδης, που λες, την προσάρμοσε σε ταπεράκι και πίστεψέ μας, μόνο στο άκουσμα των λέξεων “σπαγγέτι” και “κοτόπουλο στο φούρνο”, λυγίσαμε…
3. Ωστόσο, τα ζυμαρικά όσο τυρί και να βάλεις, χωρίς της σαλτσούλα τους είναι αδιάφορα. Έλα που όμως φωνάξαμε και πάλι τον ειδικό μας, Γαβριήλ Νικολαΐδη για να βρει την ιδανική σάλτσα. Και όχι μόνο την βρήκε, αλλά έβαλε και το μεγαλείο της Ιταλικής κουζίνας στο ταπεράκι μας. Ψητή σάλτσα από ντοματίνια και δεν είμαστε καλά…
4. Αλλά επειδή η γουρουνιά παραμένει γουρουνιά κι έχει την γοητεία της, ο Παύλος ο Φάκαλος έφτιαξε μια Συνταγή στα γρήγορα και η γαμάτη παραλλαγή της Μπολονέζ είναι γεγονός. Ω, ΘΕΟΙ! Με κιμά λουκάνικου, βεβαίως, βεβαίως… Δηλαδή ή την γιορτάζεις την συγκεκριμένη μέρα ή όχι δηλαδή…
5. Τα ταπεράκια του Γαβριήλ απ’ ότι έχεις καταλάβει, έχουν βασικό τους συστατικό τα ζυμαρικά. Γι’ αυτό κι άλλη μια συνταγή που καψουρευτήκαμε ήταν τα Τορτελίνια με πέστο ρόκας και ψητό χαλούμι. Γιατί είναι γρήγορα. Γιατί η πρασινάδα κάνει καλό. Και γιατί είναι κοσμοπολίτικα και όχι κάνα τυχαίο φαγητό. Χαλούμι στο γραφείο; #Whynot?
Bonus: Eίναι απλό. Χωρίς τα ζυμαρικά η ζωή μας θα ήταν δύσκολη. Όσο τέλεια κι αν είναι τα σουβλάκια, όσο υγιεϊνά και να ‘ναι τα λαχανικά, αν δεν υπάρχουν αυτά τα ρημάδια, τραπέζι δεν γεμίζει. Τώρα τσέκαρε: Και πίτσα και μακαρονάδα δια χειρός Παύλου Φάκαλου. Γίνεται; Κι όμως, γίνεται… Τσιρς