Είναι μία από τις πρώτες συνταγές που μαθαίνεις, όταν σηκώνεις τα μανίκια σου και μπουκάρεις στην κουζίνα. Η κλασική ελληνο-ιταλική καρμπονάρα είναι το πιάτο με το οποίο μαθαίνεις να ανάβεις το μάτι τη κουζίνας αφού ανήκει στα must των εφηβικών κουζινο-πειραματισμών! Μετά τα τοστ, βεβαίως, βεβαίως…

Τώρα όμως που οι εποχές αλλάζουν και αποζητούμε ένα πιο υγιεινό lifestyle φαγητό παίζουμε με νέα υλικά, ρίχνουμε τις θερμίδες και απολαμβάνουμε το τέλειο ταπεράκι στο γραφείο.

Για Chiέκαρε πως έχει η συνταγή, ενώ αν δεν χόρτασες και θες κι άλλα Ταπεράκια για ρίξε μια ματιά εδώ.

Yλικά

1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κρόκος αυγού
200 γρ παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 φέτες μπέικον
μακαρόνια της επιλογής σου (για 2 άτομα)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, το γιαούρτι, τον κρόκο και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενοποιημένη σάλτσα
2. Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
4. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
5. Ρίχνουμε την σάλτσα, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικον και ανακατεύουμε καλά.
6. Σερβίρουμε το πιάτο κρύο ή ζεστό.

Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμε wink