Όπως θα δες και στο βίντεο, η τούρτα δεν είναι μόνο υπερ-yammy αλλά και πανεύκολη. Θα χρειαστείς ελάχιστα λεπτά για προετοιμασία, λίγες ώρες στο ψυγείο και τους πιο αγαπημένους φίλους στο σαλόνι να περιμένετε παρέα. 

Κοίτα να μαθαίνεις: 

Υλικά

150 γρ. μπισκότα τύπου oreo
150 ml γάλα
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 ml γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
2. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βγάζει τις πρώτες φουσκάλες, ρίχνουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
3. Υπομονετικά συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα και να λιώσει εντελώς.
4. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
5. Στρώνουμε ένα επίπεδο ταψί με χαρτί ψησίματος και πάνω του τοποθετούμε ένα τσέρκι στο κλασικό μέγεθος μιας τούρτας. Αν δεν έχουμε τσέρκι, χρησιμοποιούμε το στεφάνι από την αποσπώμενη φόρμα του κέικ.
6. Απλώνουμε στον πάτο μια στρώση μπισκότα και πάνω τους τη μισή κρέμα.
7. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα στο ενδιάμεσο και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
8. Βάζουμε την τούρτα για 2 ώρες στο ψυγείο ή την φτιάχνουμε και από την προηγούμενη.
9. Τη βγάζουμε από το ψυγείο γύρω στα 15 λεπτά πριν την καταναλώσουμε, περνάμε τα τοιχώματα με ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσουν, τη βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε!

Για περισσότερες προτάσεις, ιδέες και συνταγές ακολούθησε με στο Cool Artisan και φυσικά το Instagram μου.