Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι περισσότεροι(ες) τρέχουν τελευταία στιγμή να διορθώσουν ότι “έχτιζαν” όλο τον χειμώνα.

Μόδα έχει γίνει πλέον η ατάκα “κάνω διατροφή” και έχουν απαγορευτεί οι λέξεις σουβλάκια, γύρος, burger, ζυμαρικά φούρνου και πολλά άλλα απολαυστικά πιάτα και γλυκά. 

Μην δίνεις όμως σημασία.. Δες αυτή τη συνταγή και φτιάξε μόνος σου τα πιο νόστιμα και ελαφριά σουβλάκια με κοτόπουλο και απόλαυσε τα χωρίς ενοχές!

Υλικά 

700 γρ μπουτάκια κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι τούρμερικ (κουρκουμά)
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
φρέσκο δενδρολίβανο
1 κρεμμύδι

Εκτέλεση 

1. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το λιώνουμε σε ένα πολυμίξερ.

2, Ψιλοκόβουμε το δενδρολίβανο, το προσθέτουμε σε ένα μεγάλο σκεύος μαζί  με όλα τα αρώματα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

3. Κόβουμε κομματάκια το κοτόπουλο, το προσθέτουμε στην μαρινάδα και ανακατεύουμε πάλι.



4. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30-60 λεπτά στο ψυγείο.

5. Περνάμε τα κομματάκια του κοτόπουλου απευθείας στα σουβλάκια που έχουμε, μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα.


 

Tip: αν έχεις ξύλινα σουβλάκια, να τα μουσκέψεις σε νερό για μία ώρα για να μην καούν κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε σε μπάρμπεκιου ή στο γκριλ του φούρνου, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.

Τώρα αν δεν είσαι σε φάση διατροφής, συνδύασε τα σουβλάκια κοτόπουλου με Κυπριακές πίτες, φέτες ντομάτας, γιαούρτι και λίγη μουστάρδα. 

Αν θέλεις να δεις και άλλες συνταγές μου, ακολούθησε με στο Instagram ή πέρνα μια βόλτα από το alwayshungry.gr!