Απλό και εύκολο σνακ-μεζεδάκι για παγωμένη μπύρα που φτιάχνεται σε πολύ λίγη ώρα.

Είναι πικάντικο και καυτερούλι (το κάνεις τόσο καυτερό, όσο εσύ θέλεις). Συνοδεύοντάς το με ωραία τηγανισμένες πατάτες, έχεις κάνει ένα γεύμα λαχταριστό από το τίποτα.

Εύκολα του δίνεις πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις στη γεύση χρησιμοποιώντας κάποιο ντιπ που σου αρέσει. Μπορεί να είναι κέτσαπ ή μια σως blue cheese ή μια σως jack Daniel’s ή κάποια μουστάρδα ή τέλος πάντων όποια σως ή ντιπ σου αρέσει και αρχίζεις τις βούτες.

Για ψωμάκι αξίζει τον κόπο να κάνεις μερικές φετούλες σκορδόψωμου ψητές από μπαγκέτα, που είναι και αυτές πανεύκολες και γρήγορες.

Υλικά

3 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα
½  φλ. πιπεριές φλωρίνης βάζου, πολύ-πολύ ψιλοκομμένες
¼  κ.γ. καυτερή πάπρικα (ή όση θέλεις)
1 φλ. ξινόγαλα
1 αυγό
2 κ.σ. κορν φλάουερ
αλάτι, πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπωλ το ξυνόγαλα, το αυγό, το κορν φλάουερ, τις πολύ ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης και την καυτερή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια μεγέθους μεγάλου ζαριού. Ρίχνουμε τα κομματάκια μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε για να πάει το μείγμα παντού. Στη συνέχεια βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για καμιά ώρα ή αν έχουμε χρόνο για δύο.
  3. Σε ένα πιάτο βάζουμε απλωτά την τριμμένη φρυγανιά. Σε τηγάνι βάζουμε 2 δάχτυλα ύψος ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε. Περνάμε τα κυβάκια κοτόπουλου από την φρυγανιά να παναριστούν με μπόλικο τρίμμα.
  4. Τηγανίζουμε 4-5 λεπτά για να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα. Προσέχουμε τα κομμάτια στο τηγάνι να μην ακουμπάνε μεταξύ τους για να γίνουν τραγανιστά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα λάδια.
  5. Μέχρι να πάρουν μια ανάσα τηγανίζεις και τις πατάτες σου,  βάζεις τα ντιπ σου σε μπολάκια και είσαι έτοιμος να απολαύσεις τους κόπους σου!