Τα καραμελωμένα φρούτα μπορείς να τα φας/προσφέρεις σαν γλυκό του κουταλιού ή να τα χρησιμοποιήσεις σαν topping σε διάφορα γλυκά όπως λευκές κρέμες και παγωτά.

Μπορείς ακόμα να τα αξιοποιήσεις πάνω από γιαούρτι για να έχεις ένα γρήγορο γλυκό.

Υλικά

1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Καλοκαιρινά φρούτα κομμένα σε φέτες (πχ 4 ροδάκινα και 4 βερίκοκα)
Προαιρετικά κανέλα ή ξύσμα από εσπεριδοειδή (πορτοκάλι ή λεμόνι)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει, ανακινώντας το τηγάνι για να μη μαυρίζει στις άκρες.
2. Μόλις η ζάχαρη γίνει καραμέλα προσθέτουμε το κρύο βούτυρο.
3. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα φρούτα κομμένα σε κύβους και τα ανακατεύουμε να καραμελώσουν γύρω γύρω.
4. Προσθέτουμε προαιρετικά τα αρωματικά.
5. Βράζουμε για 5΄, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Tip: Η σως καραμέλας που περισσεύει είναι ιδανική για topping παγωτού.

Για περισσότερες συνταγές μπες στο coolartisan.net ή ακολούθησε με στο Instagram smiley