Η σημερινή συνταγή είναι απαραίτητο να μαγειρευτεί Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Επίσης, επιβάλλεται να υπάρχει στο τραπέζι σου Πέμπτη και Παρασκευή.και γενικά το Σββατοκύριακο σπέρνει. Δύσκολη δεν είναι και αυτό την κάνει ακόμη πιο πεντανόστιμη…

Τσέκαρε πιο κάτω υλικά και τρόπο μαγειρέματος και ξέχνα ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία για το καλοκαίρι. blush

Υλικά

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3-4 κ.σ. ηλιέλαιο
Αλάτι-πιπέρι
1 κούπα του καφέ κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
½ κούπα Coca Cola

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το φιλέτο σε κομμάτια μεγέθους μεγάλης μπουκιάς και αλατοπιπερόνουμε.
2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο και τριμμένο κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε λίγο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σωτάρουμε για 5-6 λεπτά (στο 8 το μάτι της κουζίνας), μέχρι να πάρει χρώμα.
3. Στραγγίζουμε όλο το ηλιέλαιο από το τηγάνι.
4. Σε ένα μπολ ενώνουμε μουστάρδα, κέτσαπ και Coca Cola. Με ένα πιρούνι ομογενοποιούμε το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφού πάρει βράση, συνεχίζουμε τον βρασμό για 10 λεπτά χαμηλώνοντας το μάτι στο έξι. Εάν δούμε ότι μας πήζει η σάλτσα, προσθέτουμε λίγη Coca Cola ή λίγο νερό, προκειμένου το κοτόπουλο να προλάβει να μαγειρευτή.
5. Καλό είναι να συνδυάσετε τον χρόνο σας ώστε, όταν το φαγητό κατέβει από τη φωτιά να σερβίρετε γρήγορα, μιας και η σάλτσα πήζει εύκολα .
6. Συνοδεύεται με ρύζι, εάν όμως δεν βαριέστε και με πατατούλες τηγανιτές ή crashed potatoes με λίγο βουτυράκι και φρεσκοτριμμένο χοντρό πιπέρι.