Το φιλέτο κοτόπουλο από μόνο του, δεν θα το έλεγες και ιδιαίτερης νοστιμιάς πιάτο. Το πολύ πολύ, αν του έχεις πάρει το κολάι στο ψήσιμο και δεν σου στεγνώσει, τότε με μια νόστιμη σαλάτα για συνοδευτικό κάνεις το φαγάκι σου να έχει ένα ενδιαφέρον.

Έχει όμως ένα μεγάλο προσόν: Μπορείς με πολύ ωραίες σαλτσούλες να έχεις ένα γευστικό αποτέλεσμα που να είναι από πολύ ενδιαφέρον έως συναρπαστικό. Προϋπόθεση της επιτυχίας είναι, το φιλετάκι σου να μαγειρευτεί μαζί με την σάλτσα ώστε να τραβήξει νοστιμιά και να είναι γλασερό. Αν το ψήσεις και προσθέσεις από πάνω μια σάλτσα, η νοστιμιά δεν θα φτάσει στο αποκορύφωμα.

Η έμπνευση της Τζούλιας να μαγειρέψει τα φιλετάκια της με μουστάρδα, ζωμό κοτόπουλου, μπέικον και κρεμμύδι, βγάζει ένα νοστιμότατο αποτέλεσμα κι από αυτήν παίρνουμε αυτό το γευστικό παράδειγμα.

Υλικά

1/3 φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
8 λωρίδες μπέικον, άψητο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (1/2 μεγάλο κρεμμύδι)
1-2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
1 και 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπωλ βάζουμε την μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνουν μια ομοιογενής πάστα. Αλείφουμε με αυτή τα φιλέτα ομοιόμορφα σε όλη τους την επιφάνεια.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρυσαφί-καφέ χρώμα. Όταν έχει πάρει το χρώμα που θέλουμε το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο αφήνοντας το λίπος του στο τηγάνι.
3. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να μαγειρευτούν στο λίπος του μπέικον μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρουμε στο ίδιο πιάτο με το μπέικον.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι, που είναι καυτό, το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα αλειμμένα με την πάστα φιλέτα στο τηγάνι και τα ψήνουμε δύο λεπτά από την κάθε πλευρά και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Τα φιλέτα δεν είναι ακόμα έτοιμα, θα μαγειρευτούν τελικά σε επόμενο στάδιο.


5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και τον βράζουμε ξύνοντας τον πάτο του για να βγάλουμε την νοστιμιά που έχει κολλήσει σε αυτόν. Προσθέτουμε το μπέικον και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος βάζουμε και τα στήθη κοτόπουλου, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για κανα 20λεπτο μέχρι το κοτόπουλο να είναι μαγειρεμένο, να μην είναι στο κέντρο του ροζ και να έχει μελώσει η σάλτσα του.

Πολύ ωραίο συνοδευτικό, εκτός από μια σαλάτα του γούστου σου, είναι πατατούλες μικρές που τις έχεις βράσει και μετά τις έχεις περάσει από τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για να κάνουν τραγανή κρούστα και από τις δύο μεριές. Ρίξε και λίγο βούτυρο στο ελαιόλαδο, το άρωμα που θα έχουν οι πατάτες είναι μοναδικό!

Εγώ θα έπινα παγωμένη μπύρα, αλλά περί ορέξεως…