Οι “fratelli” ήθελαν να φτιάξουν ένα πιάτο που να έχει τα χρώματα της σημαίας τους και κάπως έτσι έλαβε σάρκα και οστά η σαλάτα Caprese (ήτοι, σαλάτα του Κάπρι)!

Τη σερβίρουν πιο πολύ σαν ορεκτικό, παρά σαν σαλάτα. Ο γευστικός συνδυασμός της φρέσκιας μοτσαρέλας, ντομάτας και βασιλικού είναι μοναδικός. Αν δε προσθέσεις από πάνω πέστο βασιλικού, αραιωμένο σε ελαιόλαδο το έργο απογειώνεται!

Με κυρίως γέμιση τα υλικά της Caprese, αν γεμίσεις μανιτάρια Portobello και τα ψήσεις, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Υλικά

1 μεγάλο μανιτάρι Portobello*
6 τοματίνια βελανίδια**
½  φλ. τριμμένη φρέσκια μοτσαρέλα
5-6 φύλλα σπανάκι χοντροκομμένα
Ψιλοκομμένο σκορδάκι (αν θέλεις, όσο θέλεις)
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
πέστο βασιλικού

* Ανάλογα με το πόσα μανιτάρια, αυξάνουμε αντίστοιχα και τα υλικά της γέμισης.
** Τα στρογγυλά τοματίνια είναι πολύ συχνά ξινά.

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση, την τριμμένη μοτσαρέλα, 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο,  μία γεμάτη κ.σ. σάλτσα πέστο βασιλικού, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.

3. Αφαιρούμε τη φλούδα από το καπάκι του μανιταριού, κόβουμε το κοτσάνι του και το ψιλοκόβουμε μέσα στη γέμιση. Ραντίζουμε το εσωτερικό του μανιταριού με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα φύλλα του σπανακιού.

4. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε το μανιτάρι με τη γέμιση και ψήνουμε στους 180 για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει το χρώμα που μας αρέσει!