Τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει την Ελλάδα εστιατόρια με Burgers και όλοι τρέχουν να δοκιμάσουν και να ανακαλύψουν τα πιο αυθεντικά, τα πιο gourmet ή ακόμα και τα πιο μεγάλα και λαχταριστά. Γιατί να τρέχεις όμως και να περιμένεις στην ουρά οταν μπορείς μόνος σου να φτιάξεις το δικό σου ζουμερό burger;

Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από αυτή την Always Hungry συνταγή για τα πιο απολαυστικά burgers και τη δική σου φαντασία!

Δες εδώ την βασική συνταγή, πρόσθεσε τα δικά σου αγαπημένα υλικά και μάζεψε όλον τον κόσμο στο σπίτι σου.

Υλικά συνταγής για 4 Burgers

Υλικά για το μπιφτέκι
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά χοντροκομμένο, με 30% λίπος. Top είναι το black angus.
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
2 κουταλάκια Worcestershire sauce
αλάτι
πιπέρι

Επιπλέον Υλικά
1 ώριμη ντομάτα
4 ψωμάκια brios για burgers
4 φέτες καπνιστή πανσέτα ή μπέικον
4 φέτες τυρί Gouda ή άλλο κίτρινο τυρί
Ketchup
Μουστάρδα

Εκτέλεση συνταγής

1. Ξεκινάμε πρώτα από τα μπιφτέκια για να είναι έτοιμα για την στιγμή που θα τα ψήσουμε με την παρέα. Ανακατεύουμε καλά τον κιμά με όλα τα υλικά του και τον χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από αυτό του ψωμιού μας και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Έχουμε ζεστάνει καλά το BBQ ή το τηγάνι grill και τοποθετούμε τα μπιφτέκια.  Αν θέλεις ζουμερό το burger σου, μην το παραψήσεις! Για να διατηρήσουμε επομένως τους χυμούς του, θα χρειαστούμε 3-5 λεπτά ψήσιμο σε κάθε του πλευρά, σε δυνατή φωτιά. Λίγο πριν τα βγάλουμε, τοποθετούμε πάνω από το κάθε ένα μια φέτα από το τυρί μας για να λιώσει.  
2. Παράλληλα κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες και τα ψωμάκια στην μέση. 
3. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε τις καπνιστές πανσέτες. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά, τις γυρνάμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη και τις αφαιρούμε σε ένα πιάτο. 
4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο τα ψωμάκια, τοποθετώντας τα με την κομμένη όψη προς τα κάτω. Με τον τρόπο αυτό εκμεταλλευόμαστε την λιπαρότητα από την πανσέτα και ενισχύουμε την γεύση του ψωμιού και επομένως του burger μας. 
5. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε το κάτω μέρος του ψώνιου μας, λίγη Ketchup και μια ροδέλα ντομάτα. Από πάνω το μπιφτέκι μας και από πάνω μια φέτα καπνιστής πανσέτας. Βάζουμε λίγη μουστάρδα και κλείνουμε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι μας.

Αν μπορείς να περιμένεις, προχώρα με την ετοιμασία και των υπολοίπων burgers, αλλιώς κανείς δεν θα σε παραξηγήσει αν δοκιμάσεις πρώτος το δικό σου σπιτικό burger

Αν θέλεις να δεις και άλλες συνταγές μου, ακολούθησε με στο Instagram ή πέρνα μια βόλτα από το alwayshungry.gr!