Η γλυκοκαυτερή αυτή σως είναι η πλέον πασπαρτού σάλτσα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν σε κάθε πιάτο.

Δίνει χαρακτήρα στο κοτόπουλο, απογειώνει τα μπιφτέκια, απλώνεται πάνω σε πίτσα, εισχωρεί σε σάντουιτς, ανακατεύεται με γιαούρτι για να δημιουργήσει το πιο δυνατό ντιπ.

Το πόσο δυνατή είναι η γεύση της, εξαρτάται πάντα από τις πιπεριές που θα επιλέξεις. Όσο πιο καυτερές τόσο πιο δυνατό το αποτέλεσμα.

Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να δώσεις τελείως διαφορετικό χαρακτήρα σε ένα κλασικό πιάτο, όπως έκανα εγώ εδώ με τα “μακαρόνια με κιμά” της μαμάς.

Υλικά (για ένα λίτρο σως)
8 κόκκινες πιπεριές
4 μικρά καυτερά πιπεράκια
6 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ξύδι
1 ποτήρι ζάχαρη
100 γρ. τζίντζερ
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
λίγο νερό

Εκτέλεση
1. 
Περνάμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τα πιπεράκια από το πολυμίξερ και τα αλέθουμε σε μικρά κομμάτια.
2. Βάζουμε το μίγμα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το τζίντζερ κομμένο σε μικρά κυβάκια, το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 10 περίπου λεπτά.
3. Αραιώνουμε το αλεύρι με λίγο νερό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε τη σως να βράσει για 2-3 λεπτά. Δοκιμάζουμε το ξύδι και τη ζάχαρη και διορθώνουμε τη γεύση τους, εάν χρειάζεται. Βάζουμε τη σως σε ένα βάζο ή σε ένα μπουκάλι και την αφήνουμε να κρυώσει καλά όλο το βράδυ.
4. Κλείνουμε με το καπάκι και τη διατηρούμε στο ψυγείο για ένα μήνα.

Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμεsmiley