Για να το προετοιμάσεις δεν θα σου πάρει πάνω από 10 λεπτά, άντε αν δεν το ‘χεις το θέμα, το πολύ να σου πάρει 12. Την υπόλοιπη δουλειά την κάνει ο φούρνος σε 25-30 λεπτά. Όση ώρα κάνει να σου φέρει την παραγγελιά ο πιο γρήγορος ντιλιβεράς!

Την λες και τάρτα, τη λες και πίτσα, αλλά αν σου αρέσει να παίζεις με τις λέξεις  τη λες και ταρτόπιτσα, για να είσαι μέσα.

Τα υλικά που χρειάζονται λίγα, κανά πεντάρι πάνω-κάτω και οι μαγειρικές γνώσεις που απαιτούνται ελάχιστες, ίσα να χειρίζεσαι μαχαίρι (χωρίς να σφαχτείς), να ανάβεις το μάτι και το φούρνο.

 

Υλικά
Mια ταρτιέρα ή ένα ταψί με 28 cm
1 φύλλο σφολιάτας
6-7  κόκκινες σφιχτές ντομάτες
250 γρ.  μοτσαρέλα σε μπάλες
2-3 μεγάλες κ.σ. σάλτσα πέστο
αλάτι-πιπέρι      

Εκτέλεση
1. 
Πλένουμε τις ντομάτες και 2 από αυτές τις ξεφλουδίζουμε. Ψιλοκόβουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της. Κατόπιν προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
2. Κόβουμε τις υπόλοιπες ντομάτες σε φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας ή σουρωτήρι χωρίς να αλληλεπικαλύπτονται για να φύγουν τα πιο πολλά υγρά. Παράλληλα κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες.

3. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στον πάτο και στα πλάγια της ταρτιέρας κόβοντας με την ανάποδη του μαχαιριού όση σφολιάτα περισσεύει. Απλώνουμε στον πάτο τη σάλτσα ντομάτας-πέστο και από πάνω απλώνουμε τις φέτες ντομάτας εναλλάξ με τις φέτες μοτσαρέλας.
4. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ψηθεί η τάρτα και να πάρει το χρώμα που θέλουμε. Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να ισορροπήσει πριν τη σερβίρουμε.