Ξέρω, ξέρω…
Το μπλε τυρί, είτε το μισείς είτε το λατρεύεις!
Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που το λατρεύουν και μπορούν να το βάζουν παντού, ακόμα και στο μουσακά!
Σήμερα, λοιπόν, το αξιοποιώ σε μια πανεύκολη μακαρονάδα που τρώγεται τόσο ζεστή, όσο και κρύα σαν μακαρονοσαλάτα!
Υλικά
200 γρ. φουντάκια μπρόκολο
200 γρ. φουντάκια κουνουπίδι
200 γρ. ζυμαρικά (προτίμησε ένα κοντό ζυμαρικό όπως πένες ή φαρφάλες)|
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
250 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. μπλε τυρί
Αλάτι/πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βάζουμε τα φουντάκια από τα λαχανικά. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για όσα λεπτά ορίζει η συσκευασία. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε τα στραγγίζουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για να “καλύψει” όλα τα μακαρόνια και τα λαχανικά.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά και τα ομογενοποιούμε με ένα πιρούνι. Δεν θέλουμε να εξφανιστεί το μπλε τυρί μέσα στο μείγμα, αλλά να υπάρχουν κάποια κομμάτια. Προσθέτουμε πιπέρι λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τα τυριά κρύα σαν σαλάτα ή ζεσταίνουμε το τάπερ στο φούρνο μικροκυμάτων.
Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμε