Η σημερινή συνταγή είναι ιδανική μιας και μπορείς να φτιάξεις μεγάλες ποσότητες μαρμελάδας με πολύ μικρό budget.
Τη συγκεκριμένη μαρμελάδα τη χρησιμοποιώ πάντα και όταν θέλω να δώσω πιο γλυκιά γευσή σε φαγητά όπως, για παράδειγμα, κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο.
Μπορείς να προσθέσεις και extra χυμό λεμονιού για να “σπάσεις” τη γλύκα.
Υλικά
Φλούδες από 3 πορτοκάλια και 800 γρ. χυμό από πορτοκάλι
700 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών από το λευκό μέρος και κρατάμε μόνο το εξωτερικό. Κόβουμε τις φλούδες σε μικρά κυβάκια.
2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό.
3. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζουμε το μείγμα για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φλούδες και ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.
4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.
5. Σιγοβράζουμε μέχρι να είναι έτοιμη, την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για περισσότερες συνταγές μπες στο coolartisan.net ή ακολούθησε με στο Instagram