Η γεύση της σημερινής συνταγής θυμίζει σε πολλά την κλασική σπανακόπιτα όπου το ρόλο του υδατάνθρακα, δηλαδή του φύλλου, παίρνει το ζυμαρικό, δηλαδή το κριθαράκι και αντί για φέτα βάζουμε τυρί κρέμα.
Στο γραφείο μπορείς να το ζεστάνεις στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια θερμοκρασία για δύο λεπτά με ένα διάλειμμα στο ένα λεπτό για να του δώσεις ένα καλό ανακάτεμα.
Το τυρί κρέμα μπαίνει στο τέλος!
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μια μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
150 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
200 γρ σπανάκι βρασμένο al dente
125 ml κρασί λευκό
χυμός από μισό λεμόνι
500 γρ. ζωμό κοτόπουλο ζεστό
100 ml γάλα 3,5% λιπαρά ζεστό
πιπέρι
τυρί κρέμα
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
2. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
3. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε και το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.
5. Προσθέτουμε το σπανάκι.
6. Τσεκάρουμε να δούμε αν έχει βράσει το ζυμαρικό και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Πρέπει να είναι “al dente”.
7. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
8. Αφήνουμε σκεπασμένο 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε με τυρί κρέμα.
Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο coolartisan.net ή ακολούθησε με στο Instagram.