Μου αρέσει η ιδέα να παίζω με διαφορετικές πρώτες ύλες και να φτιάχνω συνδυασμούς που δεν έχουμε στην καθημερινότητα μας, συνδυασμούς που δεν βρίσκουμε στο ντελιβεράδικο της γειτονιάς.

Η ιστορία τους κουσκούς ξεκινά από τους νομαδικούς πληθυσμούς της Βόρειας Αφρικής και είναι βασισμένο στο χονδρόκοκκο σιτάρι. Είτε ως βάση για διάφορες σαλάτες είτε ως συνοδευτικό κρέατος και λαχανικών, ακόμα όμως και ως επιδόρπιο, συνοδευόμενο από γλυκαντικά και αποξηραμένα φρούτα, το εξαιρετικά λίγων θερμίδων κουσκούς αποτελεί αφετηρία για εύκολα στην εκτέλεση πιάτα.

Να έχεις κατά νου ότι το κουσκούς κατά το μαγείρεμα κολλάει, οπότε με ένα πιρούνι ανακατεύεις προσεκτικά για να το ξεχωρίσεις. Πριν το σερβίρεις, προσθέτεις για έξτρα άρωμα ξύσμα λεμονιού ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Υλικά
Mix λαχανικών (ρόκα, σπανάκι, μαρούλι, λάχανο, καρότο)
1 λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
1 ποτήρι κουσκούς
1 ποτήρι νερό
1/2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι / Πιπέρι
Μπαλσάμικο
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
1. 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μιξ λαχανικών και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι, και μπαλσάμικο ξύδι.
2. Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ένα ποτήρι βραστό νερό. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το νερό.
3. Περνάμε τς φέτες λουκάνικου από το γκριλ ή από ένα αντικολλητικό τηγάνι.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα κουσκούς και το λουκάνικο και στο τέλος προσθέτουμε το αβοκάντο.

Tip
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε μπαλσάμικο κρέμα και γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια. Περνάμε το αβοκάντο με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσει.

Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμεsmiley