Οι λιακάδες του Μάρτη μας έχουν βάλει σε mood δίαιτας σαν να είναι Μάης!

Έχουμε ακόμα για τη σεζόν της παραλίας, αλλά μιας και είναι έτσι ο καιρός ας μπούμε σε διαδικασία σωστής διατροφής χωρίς υπερβολές!

Υλικά
Βάση από πρασινάδες (ρόκα, μαρούλι, λάχανο και καρότο λεπτοτριμμένο)
1 πατζάρι κομμένο σε κύβους
1/2 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
50 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
100 γρ καπνιστό σολομό σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
1. 
Χοντροκόβουμε με το χέρι τις πρασινάδες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.



Για τη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών:

Υλικά
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας ξίδι
1/2 κουτ. γλυκού μέλι
χυμό από ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. 
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τα ξύσματα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το ξίδι, το μέλι και το χυμό λεμονιού. 2. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Tip: Είναι καλό να έχουμε τη βινεγκρέτ σε ένα βαζάκι και να περιχύσουμε μέσα στο τάπερ λίγο πριν την ώρα του φαγητού. Για να ντύσει καλά η βινεγκρέτ όλα τα υλικά, περιχύνουμε, κλείνουμε το τάπερ και χτυπάμε σαν σέικερ.

Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμεsmiley