Κλασικό ιταλικό comfort food και καταπληκτική θερμιδοβόμβα που αξίζει κάθε έξτρα λεπτό στο διάδρομο του γυμναστηρίου. Αυτή η συνταγή για σπαγγέτι με κοτόπουλο στο φούρνο είναι μια από τις πιο ωραίες και εύκολες τεχνικές για να φτιάξεις μακαρόνια στο φούρνο. Είναι επίσης από τις συνταγές που μπορείς να φτιάξεις σε μεγάλη ποσότητα και μετά να καταψύξεις σε μερίδες για να έχεις έτοιμο “fast food” κάθε φορά που κάνει kick in η λιγούρα.
Έχεις ακόμα δύο καλούς λόγους να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα της εκτέλεσης: Πρώτα γιατί σου δίνει όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι τις μέρες που είσαι πιο πεσμένος και δεν μπορείς να αποδώσεις αλλά και γιατί είναι ένα ταπεράκι που δεν χάνει τη γεύση του στο φούρνο μικροκυμάτων.
Υλικά
1/2 πακέτο Σπαγγέτι
250 γρ. παρμεζάνα
250 γρ μοτσαρέλα
2 φιλετάκια στήθος κοτόπουλο
3 πολύχρωμες πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη) ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
300 γρ ψιλοκομμένα μανιτάρια
200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
300 ml κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμενο πιπέρι και αλάτι
κάρυ
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα μακαρόνια για 5-6 λεπτά υπολογίζοντας να είναι σχετικά σκληρά (al dente) και δεν τα τσιγαρίζουμε με βούτυρο.
2. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα μανιτάρια , τις πιπεριές και τα ντοματίνια.
3. Σε ένα μεγαλύτερο τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ ένα μεγάλο γουωκ) βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια για να σωταριστει.
4. Αφου ροδίσει ελαφριά προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
5. Αφού πάρουν χρώμα όλα μαζί ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
6. Στη συνεχεία προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ ανακατεύουμε λίγο ακόμα και μόλις το μείγμα αρχίσει ελαφρά να πήζει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε.
7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα τυριά με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
8. Σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και καλύπτουμε με το μείγμα των τυριών.
9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά και σερβίρουμε.
Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμε