Έψαχνα καιρό ένα κέικ που θα έμοιαζε σαν αυτό που τρώγαμε παιδιά, που παίρναμε μαζί σε αλουμινόχαρτο, που πολλές φορές δεν θέλαμε να το μοιραστούμε με κανέναν.Ήθελα όμως και κάτι διαφορετικό και λιγότερο βαρετό από ένα απλό κέικ με σοκολάτα.

Αυτό που το απογείωσε είναι ο εσπρέσσο και ναι, μπορείς να βάλεις ακόμα και deccafeine για να το απολαύσουν και τα παιδιά σου. 

Υλικά
190 γρ. βούτυρο αγελάδος
190 γρ. καστανή ζάχαρη
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μεγάλα φρέσκα αυγά
60 γρ. κακάο
1 κουταλάκι baking powder
20 ml φρέσκο γάλα
1 δόση εσπρέσο

Εκτέλεση
1. Αρχικά βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, διάστασης 8,5 x 17,5 εκατοστά περίπου. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με κακάο, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και τινάζουμε αυτό που περισσεύει.

 
2. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσεξε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και να έχει μαλακώσει.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
4. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε μετά και αυτά στο μίξερ.
5. Τέλος ρίχνουμε και τον εσπρέσσο και χτυπάμε καλά, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για να αφρατέψει καλά το μείγμα.
 
 
6. Το αδειάζουμε με προσοχή στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 °C στον αέρα, για 45-60 λεπτά στη μεσαία σχάρα. 
 
 
7. Μετά από 45 λεπτά δοκίμαζουμε να τρυπήσουμε το κέικ σοκολάτας με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.
8. Περιμένουμε 20 λεπτά για να το ξεφορμάρουμε και αφήνουμε πρώτα να κρυώσει τελείως για να το απολαύσουμε.
 
Αν θέλεις να δεις και άλλες συνταγές μου, ακολούθησε με στο Instagram και το Facebook ή πήγαινε στο blog μου wink