Εδώ έχουμε μια κλασσική περίπτωση kitchen hack που δημιουργεί όμως ένα πολύ εντυπωσιακό κέρασμα, ιδανικό για γραφείο και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις!
Το πιο εθιστικό σημείο σε αυτό το γλυκό δεν είναι ούτε η σοκολάατα ούτε το φυστικοβούτυρο! Είναι η μια μικρή, ελάχιστη δόση από αλάτι που τονίζει τη γεύση της σοκολάτας και πολλαπλασιάζει τα αρώματα της.
Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα (μπορείς να παίξεις με ό,τι θες όπως κουβερτούρα γάλακτος ή κουβερτούρα πραλίνας)
8 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο
Ελάχιστο χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
1. Στήνουμε το μπεν μαρί βάζοντας νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και από πάνω ακουμπάμε ένα γυάλινο μπολ.
2. Προσέχουμε να μην ακουμπάει το νερό στο μπολ γιατί θα καεί η σοκολάτα.
3. Λιώνουμε τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα κομμάτι μέσα στο μείγμα.
4. Στήνουμε χάρτινες θήκες για muffins σε ένα ταψάκι για muffins.
5. Στη συνέχεια βάζουμε στον πάτο από κάθε χάρτινη θήκη 1,5 κουταλιά της σούπας από την λιωμένη κουβερτούρα.
6. Από πάνω, τοποθετούμε 1 κουταλάκι του γλυκού φυστικοβούτυρο.
7. Καλύπτουμε με 1,5 κουταλιά της σούπας λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με μια πρέζα αλάτι.
Tip
Τα διατηρούμε πάντα στο ψυγείο, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Μπορείς να αλλάξεις το φυστικοβούτυρο με μαρμελάδα της επιλογής σου ή με λευκή πραλίνα.
Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο coolartisan.net ή ακολούθησε με στο Instagram.