Σχετικά πρόσφατα πήρα είδηση ότι μπορείς να κάνεις μακαρονάδα με διάφορες σάλτσες, βάζοντας όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα. Και όταν λέω όλα τα υλικά, εννοώ όλα.

Βάζεις δηλαδή τα ζυμαρικά ωμά, το νερό που χρειάζονται για να βράσουν (είναι αρκετά λιγότερο από όσο θες για να τα βράσεις μόνα τους) και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας που έχεις επιλέξει.

Πριν το επιχειρήσω να κάνω τέτοιου είδους συνταγή, ήμουν πολύ δύσπιστος για το αποτέλεσμα. Μέχρι που το έκανα και ήταν μακαρονάδα Μπολονέζ. Το εγχείρημα ήταν απόλυτα επιτυχές. Όταν είδα την συνταγή με τα τοματίνια και την burrata* στο τέλος από πάνω, την λιγουρεύτηκα.

Πάρτε λοιπόν την συνταγή που είναι εύκολη και γρήγορη!

Υλικά
500 γρ σπαγγέτι
15 τοματίνια κομμένα στα δύο
3-4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
2 πρέζες κόκκινο πιπέρι (αν θες)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φλυτζάνια νερό και 1 ακόμα εφεδρικό
αλάτι, φρέσκο χοντροτριμμένο πιπέρι
1 μπάλα 200 γρ. burrata για από πάνω, σε θερμοκρασία δωματίου
φρέσκο βασιλικό για από πάνω
 τυρί τριμμένο για από πάνω (αν θες)

Εκτέλεση
1. Σε ένα ευρύχωρο (για να μην χρειαστεί να σπάσουμε τα σπαγγέτι), βαρύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε τα σπαγγέτι, τα ντοματίνια, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι, το λάδι, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
2. Σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια, μετά το σημείο βρασμού, σε κανονική φωτιά μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πιει το νερό του, περίπου στα 10 λεπτά. Αν στα 6-7 λεπτά βλέπουμε ότι βαστάνε πολύ τα σπαγγέτι, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, ανάλογα με το πόσο βρασμένα τα θέλουμε να είναι στο τέλος.
3. Σερβίρουμε απλώνοντας από πάνω κομμάτια φρέσκιας burrata, φύλλα φρέσκου βασιλικού και ένα ράντισμα ελαιολάδου. Αν θέλουμε ρίχνουμε και τριμμένο τυρί. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω πάντα δίνει μια επιπλέον πινελιά.  

*Βurrata: είναι μια μπάλα φρέσκιας μοτσαρέλας που στο εσωτερικό της έχει εγκλωβισμένη μοτσαρέλα σε πιο υδαρή μορφή και κρέμα γάλακτος.  Όταν η burrata τεμαχίζεται, ρέει προς τα έξω κρέμα. Το τυρί έχει μια πλούσια, βουτυρώδη γεύση. Η διαφορετική υφή του μέσα και του έξω την κάνει να ταιριάζει πολύ με σαλάτες, με προσούτο, με ντομάτα και σάλτσα πέστο, καθώς και σε διάφορες μακαρονάδες.