Τα μακαρόνια με σολομό είναι ένα πιάτο που γίνεται συνήθως σαν παραλλαγή της καρμπονάρας, όπου αντί για μπέικον μπαίνει ψιλοκομμένος καπνιστός σολομός. Εύκολο και τίμιο!

Για το #taperakiproject όμως, χρειάζεσαι μια “μακαρονάδα” που να τρώγεται και κρύα σαν μακαρονοσαλάτα -στην περίπτωση που δεν έχεις φουρνάκι για να τη ζεστάνεις!

Άσε που είναι κι ένας εύκολος τρόπος να φας ψάρι χωρίς να βρωμίσει όλο το γραφείο.

Υλικά
200 γρ. καπνιστό σολομό
100 γρ. τυρί κρέμα Light
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. μακαρόνια
100 γρ πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο blender το σολομό με το λάδι και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα λείο ομοιογενές μείγμα.
2. Μεταφέρουμε το σολομό σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι με το τυρί κρέμα μέχρι να αποκτήσει ομοιογενές ροζ χρώμα.
3. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συκευασίας και μόλις είναι έτοιμα τα ανακατεύουμε με το πατέ σολομού.
4. Γαρνίρουμε με την πιπεριά και σερβίρουμε.

Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμεsmiley