Η σημερινή συνταγή είναι μια διαφορετική εκδοχή αυτού που οι φούρνοι ονομάζουν σφολιατίνια!

Μόνο που εδώ είναι κάτι ανάμεσα σε πίτσα και τάρτα σοκολάτας. Βουτυρένια σφολιάτα τυλίγει βελούδινη πραλίνα φουντουκιού με έξτρα εκπλήξεις από λεπτοσπασμένα cornflakes.

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
3 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
2 κουταλιές της σούπας corn flakes.

Εκτέλεση
1. Απλώνουμε δυο φύλλα σφολιάτας, το ένα πάνω από το άλλο

2. Βάζουμε ένα πιάτο στο κέντρο, με ένα μαχαίρι χαράζουμε περιμετρικά γύρω από το πιάτο και αφαιρούμε τα κομμάτια της σφολιάτας που περισσεύουν.

3. Βάζουμε τον ένα “δίσκο” σφολιάτας στην άκρη και καλύπτουμε τον άλλο με πραλίνα φουντουκιού, αφήνοντας ένα μικρό κενό δύο εκατοστών περιμετρικά.

4. Από πάνω ρίχνουμε ότι θέλουμε για έξτρα γεύση, όπως corn flakes που έβαλα εγώ. Μπορείς ακόμα να βάλεις ινδική καρύδα ή ό,τι άλλο σου ταιριάζει.

5. Βάζουμε ένα ποτήρι στο κέντρο και με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά μικρά κομμάτια σαν πίτσα.

6.  Στριφογυρίζουμε τα κομμάτια που κόψαμε

7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.

Tip
Τα κομμάτια σφολιάτας που περίσσεψαν μπορείς να τα κόψεις σε στικς, να τα καλύψεις με μαύρη ζάχαρη και κανέλα και να τα ψήσεις μαζί με τα twizzlers.

Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο coolartisan.net ή ακολούθησε με στο Instagram.