Η τεχνολογία έχει εισβάλλει σε κάθε μορφή του σύγχρονου τρόπου ζωής και το φαγητό δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο δεν είναι μόνο τα τρόφιμα, αυτά που δέχονται επεξεγασία. Τρανό παράδειγμα η νέα εφεύρεση της Hiromi Nakamura που επιχειρεί να ενισχύσει τη γεύση του φαγητού που τρως, μέσω ηλεκτρισμού.
Η “electric taste” όπως έχει βαφτιστεί από την ίδια, εφαρμόζεται πειραματικά σε πιρούνια και κούπες και όπως αναφέρουν εκείνοι που είχαν την τύχη να λάβουν μέρος στο πείραμα, όντως κάνει πολύ καλή δουλειά.
Η Nakamura προσπαθεί να αποδείξει πως με τη μετάδοση δονήσεων μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας, η γεύση του φαγητού ή του ποτού γίνεται εντονότερη με αποτέλεσμα να τρως και να πίνεις λιγότερο.
Αν το καταφέρει θα μιλάμε για την πρώτη ηλεκτρική δίατα!
Οι φήμες πως ετοιμάζεται Ελληνική πατέντα με την επωνυμία “ΕΞΥΠΝΟ ΠΙΡΟΥΝΙ”, ελέγχονται ως κακεντρεχείς.