Κάθομαι και σκέφτομαι: Μετά τις γιορτές κάνουμε δίαιτα. Πριν το καλοκαίρι κάνουμε δίαιτα. Πότε επιτέλους τρώμε πίτσα;

Και κάπως έτσι επανέφερα την πιο γρήγορη συνταγή για πίτσα! Φτιάχνεται με βάση από πίτα για σουβλάκι, πέστο λιαστής ντομάτας και ό,τι θέλεις από πάνω σε τυρί, αλαντικά και λαχανικά!

Μπορείς να την φτιάξεις ακόμα και το πρωί πριν φύγεις για το γραφείο! Οι πίτες διατηρούνται στην κατάψυξη και χρειάζονται δυο λεπτά στο φούρνο για να ξεπαγώσουν. Το ίδιο νόστιμο γίνεται και με αραβική πίτα ή τορτίγια! Για να την πάρεις στο γραφείο την τυλίγεις σε λαδόκολλα και όχι αλουμινόχαρτο για να μπορείς να τη βάλεις απευθείας στο φούρνο μικροκυμάτων.

Για το πέστο λιαστής ντομάτας

Υλικά
200 γρ. Λιαστές ντομάτες
100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
80 γρ. Κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο (μπορείς να βάλεις περισσότερο αν θέλεις να βγει πιο κρεμώδες)

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφαιρούμε το πράσινο μέρος.
2. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. 

Για την πίτσα

Υλικά
1 πίτα για σουβλάκι
1 κουταλιά της σούπας πέστο λιαστής ντομάτας
Τυρί τριμμένο (προτίμησε μοτσαρέλα και παρμεζάνα)
Αλαντικά και λαχανικά της επιλογής σου (εγώ έβαλα μανιτάρια και σπαράγγια)

Εκτέλεση
1. Με ένα κουτάλι απλώνεις το πέστο πάνω στην πίτα.
2. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά από πάνω και ψήνεις για λίγα λεπτά (μέχρι να λιώσει το τυρί) στο φούρνο.

Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμεsmiley