Τελευταία νιώθω όλο και περισσότερο την ανάγκη να μαγειρεύω vegetarian πιάτα με middle east καταβολές. Δεν ξέρω αν είναι κάποια παγκόσμια τάση που υιοθετώ χωρίς να το συνειδητοποιώ, αν έχω επηρεαστεί από όλα τα food blogs που ακολουθώ στα social ή απλά αναπαράγω γεύσεις που λατρεύω να τρώω έξω. Μετά τις γιορτές ο οργανισμός μου λέει όχι στο κρέας και επιζητά χορταστικά πιάτα με spicy γεύσεις.

Το θέμα πάντως είναι ότι έχω αυξήσει τα super foods και τα μπαχαρικά στα ντουλάπια μου και βέβαια έχω πειραματιστεί με κάθε πιθανό τρόπο συνδυασμού τους.

Σήμερα φτιάχνω red curry με κινόα. Ένα χρόνο πριν αυτό θα μου ακουγόταν πολύ εξωτικό. Σήμερα είναι μέσα στην καθημερινότητά μου.

Yλικά
2 κ.σ βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
2 κ.σ κονιάκ
1 μικρό κόκινο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες κομμένο
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κάρι
2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
300 ml ζωμό κοτόπουλου
12 κούπα γάλα καρύδας
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 ποτήρι κινόα

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο  και  σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόδο, τις πιπεριές και τα ντοματίνια.
2. Ρίχνουμε τό κάρυ και στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ.
3. Ρίχνουμε 300 ml ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.
4. Ρίχνουμε 1/2 κούπα γάλα καρύδας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5. Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τς οδηγίες της συσκευασίας.
6. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από την κινόα.

Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο coolartisan.net ή ακολούθησε με στο Instagram.