Σε έφερε η νεαρά στα μέτρα της από την πρώτη στιγμή. Νόμισες ότι είχες το παιχνίδι στα χέρια σου κάνοντας πράξη μια παρόλα που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια, ότι “είναι sexy ο άντρας που μαγειρεύει “.  Αποτέλεσμα; Το ‘φαγες το λούπινο! Άρπαξε την ευκαιρία, ενεδύθει την ρόλο της αμαθούς και άπειρης κόρης και σε έκανε κολλητό με το τηγάνι και την κουτάλα.

Μια και δε σε βλέπω να γλυτώνεις εύκολα από τα μαγειρικά σου καθήκοντα, πάρε την συνταγούλα που την έμπνευση της αλίευσα από το saveur.com, για να μην φτιάχνεις τα ίδια και τα ίδια και πάρεις κακό βαθμό στον… έλεγχο.

Μια τηγανιά που ξεφεύγει από τα παραδοσιακά μας δεδομένα, αλλά είναι νόστιμη και σε βοηθά να απολαύσεις ένα ωραίο κόκκινο ξηρό κρασί. 

Υλικά
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1 πλάκα μπέικον (500 γρ.) κομμένο κάθετα σε πάχος 1 ½ πόντου
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. θυμάρι
6 μήλα* των 200 γρ. (κομμένα το καθένα σε 12 φέτες)

*αν βρεις, προτίμησε μήλα ποικιλίας Braeburn ή Gala γιατί έχουν καλύτερη συμπεριφορά στο ψήσιμο.

Εκτέλεση
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια-δυνατή φωτιά, λιώσε το βούτυρο και συγχρόνως αλατοπιπέρωσε το κομμένο σε δάχτυλα μπέικον. Πρόσθεσε τη μισή ποσότητα (αν χωράει όλο μαζί, βάλ’το) του μπέικον στο τηγάνι  να μαγειρευτεί μέχρι να καραμελώσει  και από τις δύο πλευρές, θα σου πάρει περίπου 8 λεπτά. Κάνε το ίδιο και για το υπόλοιπο. Βάλτο σε ένα πιάτο (χωρίς χαρτί κουζίνας) και κράτα το στην άκρη.

2. Προθέρμανε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς. Κράτησε το 1/3 του λίπους στο τηγάνι, βάλ’το πάλι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τα κομμένα κρεμμύδια. Μαγείρεψέ τα μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, για 10-15 περίπου λεπτά, προς το τέλος βάλε και το θυμάρι σκορπιστά. Πρόσθεσε στο τηγάνι τα κομμένα μήλα, ανακάτεψέ τα να βουτυρωθούν και αυτά  και μαγείρεψε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν μαλακά και τρυφερά.

3. Αν το τηγάνι σου μπαίνει στο φούρνο*, με μια λαβίδα κάνε τα κρεμμύδια και τα μήλα στην άκρη και ακούμπησε δίπλα τους το καραμελωμένο μπέικον. Βάλε το τηγάνι, με όλα τα υλικά πλέον, στο προθερμασμένο φούρνο και ψήσε για δέκα λεπτά. Ξεφούρνισε και άσε το φαγητό, πριν σερβίρεις, 5-10 λεπτά να ηρεμήσει.

* αν όχι μετέφερε το φαγητό σου σε πυράντοχο σκεύος.