Βασιλόπιτα κόβουμε αβέρτα μέχρι και το τέλος του μήνα. Ειδικά στους χώρους εργασίας, μπορεί να κοπεί και μερικές ημέρες πριν το Μεγάλο Σάββατο. Αυτό είναι το θετικό της. Η βασιλόπιτα, όμως, έχει κι ένα κακό συνήθειο! Να περισσεύει και να γίνεται “βαρετή” τις επόμενες ημέρες!

Υπάρχει λύση για να ετοιμάσεις το τέλειο πρωινό σε χρόνο dt με ό,τι έχεις ήδη στο ψυγείο και τα κομμάτια της βασιλόπιτας που έχουν μπαγιατέψει ή έχουν ξεραθεί! Είναι το τέλειο πρωινό για το Σαββατοκύριακο και κερδίζει τις εντυπώσεις στην όψη!

Υλικά
3 φέτες βασιλόπιτα
1 αυγό
1/2 φλυτζάνι γάλα

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά με τον αυγοδάρτη σε ένα μπολ. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις κανέλα, αν σε ενοχλεί η μυρωδιά του αυγού!
2. Βουτάμε για 30 δευτερόλεπτα κάθε κομμάτι βασιλόπιτα μέσα στο μπολ από την κάθε πλευρά.
3. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι και περιμένουμε να πάρει θερμοκρασία. Σε περίπτωση που δεν “εμπιστεύεσαι” το αντικολλητικό τηγάνι μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά της σούπας βούτυρο για να πάρει το french toast ωραίο χρώμα και να μην κολλήσει.
4. Βγάζουμε από το τηγάνι και ακουμπάμε τις φέτες σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό βούτυρο.

Μπορείς να διακοσμήσεις με ό,τι έχεις εύκαιρο! Εγώ έβαλα μπανάνα και σιρόπι καραμέλας! Μπορείς να προσθέσεις σοκολάτα, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, πραλίνα φουντουκιού, ξηρούς καρπούς, μέλι ή ότι άλλο έχεις στο ψυγείο!

Για περισσότερες προβοκατόρικες γεύσεις ακολούθησε με στο Instagram 😉