Καλή χρονιά κι από εμένα με το πρώτο ταπεράκι του 2016! Μετά την υπερφαγία των γιορτών πρέπει να ξαναμπούμε σε πρόγραμμα, μήπως και ξαναμπούμε στο τζιν!

Μια παρένθεση: Σταματήστε να ανεβάζετε όλα αυτά τα “1st page of 365”. Παιδιά, το 2016 έχει 366 μέρες! #δίσεκτο.
[banne]
Κι αφού το ξεκαθάρισα κι αυτό να σας πω για το ταπεράκι! Καλές όλες οι δίαιτες και οι αποτοξινωτικοί χυμοί αλλά μετά από μισό μήνα άφθονων θερμίδων είναι δύσκολο να κόψεις κάθε υδατάνθρακα μαχαίρι! Επίσης είναι ακατόρθωτο να μειώσεις τις ποσότητες στο 1/3. Τώρα που το στομάχι έχει καλομάθει δεν μπορείς να το ταΐζεις με το σταγονόμετρο. Για το λόγο αυτό, διαλέγεις προσεχτικά τι τρως, μαγειρεύεις με ελάχιστα λιπαρά (και μόνο ελαιόλαδο), τρως περισσότερα λαχανικά, κοτόπουλο και προτιμάς τους σωστούς υδατάνθρακες!

Σήμερα τρώμε κοτόπουλο με λαχανικά, σοταρισμένο σε ελάχιστο λάδι και noodles ρυζιού που έχουν μόλις 150 θερμίδες τα 100 γραμμάρια. Η επιστροφή στο γραφείο είναι πάντα χειρότερη από ό,τι περίμενες! Toυλάχιστον ας είναι το φαΐ καλό!

Υλικά (για 2 άτομα)
1 φιλέτο κοτόπουλο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Μισό λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. noodles ρυζιού

Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το πλένουμε καλά.
2. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο.
3. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια.
4. Μόλις βγάλουν όλα τα υγρά τους και εξατμιστούν, προσθέτουμε το χυμό κα το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.
5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 15 λεπτά.
6. Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι.

Μίλησε μου στο instagram για περισσότερο fun κι ακόμη περισσότερες προτάσεις!