Το κλασικό κοκκινιστό, το τίμιο κυριακάτικο μοσαχαράκι της μάνας αλλάζει περιβάλλον και απαλάσσεται από τα περιττά βάρη για να μπει στο ταπεράκι και να σε χορτάσει στο lunch break. Οι ώρες γραφείου απαιτούν γεύματα που δεν θα σε βαρύνουν μετά το μεσημέρι αλλά θα σου δώσουν όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι!
Υλικά (για δύο άτομα)
2 φιλέτα μοσχάρι κομμένα σε κύβους
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια
500 γραμ. μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 ποτήρι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Aλάτι και πιπέρι
1 ποτήρι κινόα
Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα φιλέτα από το μοσχάρι με το ελαιόλαδο και τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να λαδωθούν και να πάρουν χρώμα.
2. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ένα ποτήρι κρασί και ένα ποτήρι νερό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και να γίνει τρυφερό.
5. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε δύο ποτήρια νερό και περιμένουμε να φτάσουν σε σημείο βρασμού.
6. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την κινόα και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Βάζουμε στο τάπερ πρώτα την κινόα και από πάνω το μοσχάρι με τα λαχανικά.
Tip
1. Σε χύτρα ταχύτητας μπορείς να έχεις το ίδιο φαγητό έτοιμο σε 20-30 λεπτά.
2. Τα μανιτάρια βγάζουν τους χυμούς τους και δίνουν γεύση στη σάλτσα. Μην βιαστείς να βάλεις παραπάνω νερό από φόβο μην εξατμιστούν τα υγρά του.
Για περισσότερες συνταγές κάνε κλικ στο coolartisan.net ή ακολούθησε με στο Instagram.