Όσο λατρεύω να πηγαίνω σε εστιατόρια με ινδικό φαγητό τόσο λατρεύω να πειραματίζομαι στο σπίτι συνδυάζοντας υλικά από την ελληνική κουζίνα με τεχνικές μαγειρικής και πρωτότυπες πρώτες ύλες από την Ινδία.

Κάπως έτσι προέκυψε, εντελώς τυχαία, αυτή η συνταγή που κάνω πολύ συχνά, ειδικά τώρα το φθινόπωρο που τα κυδώνια αφθονούν. Είναι μια συνταγή που συνδυάζει ρύζι μπασμάτι με κοτόπουλο, κυδώνια με πετιμέζι και έντονη γεύση από τα μπαχαρικά που χρησιμοποιώ: κυρίως κάρι και παπρικά.
 

Υλικά
8 μπούτια κοτόπουλο
1 κυδώνι
2 πιπεριές
1 κρεμμύδι
1 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι

1 κονσέρβα γάλα Καρύδας
Kάρι
Kαπνιστή πάπρκα
Aλάτι και πιπέρι
Eλαιόλαδο για το τηγάνι
1 ποτήρι του νερού
Ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση
1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι με χοντρό αντικολλητικό πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ.
2.Στη συνέχεια, και αφού πάρει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε λεπτά κομμάτια.
3. Περιμένουμε να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και τότε βάζουμε μικρά καρέ από το κυδώνι.
4. Τα γυρνάμε αρκετές βόλτες να λαδωθούν και να μαγειρευτούν από όλες τις πλευρές.
5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
6. Προσθέτουμε το πετιμέζι, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά.
7.Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει.
8. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το τηγάνι από το μάτι προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες.

Για περισσότερες προτάσεις, ιδέες και συνταγές ακολούθησέ με και στο ανανεωμένο Cool Artisan!