Έτσι είναι οι καιροί σήμερα αδέρφια. Γρήγοροι και πιεστικοί, με αποτέλεσμα σε πολλά πράγματα να προσπαθούμε να βρούμε εύκολες και βολικές λύσεις σε όλα τα επίπεδα. Το τρέξιμο και η έντονη απασχόληση, για να τα βγάλουμε πέρα, κόβει χρόνο από όλες μας τις δραστηριότητες.

Ο περιορισμός του διαθέσιμου χρόνου, πλην της δουλειάς, έφτασε να αφορά και το φαγάκι μας. Κάναμε λοιπόν την ανάγκη φιλότιμο και ξαμοληθήκαμε να βρούμε φαγητά, γλυκά και τρόπους παρασκευής που να κουμπώνουν στον περιορισμένο χρόνο που διαθέτουμε.  

Εκτός από την προσπάθεια και την εφευρετικότητα του καθενός μας ώστε να βρει εύκολες και γρήγορες διαδικασίες στην παρασκευή φαγητού, είδαμε να ασχολείται με το θέμα “φαγητό” όλος ο κόσμος και ο ντουνιάς, καθότι αποδείχτηκε ότι παράγει “παράδες”. Τι τηλεοράσεις, τι περιοδικά, τι βιβλία και εφημερίδες, τι τα sites στο διαδίκτυο, πραγματικός οργασμός!

Για να λέμε την αλήθεια, όμως, όλη αυτή η βαβούρα έχει τελικά θετικό πρόσημο. Βρήκαμε και μάθαμε πως γίνονται πολλά πράγματα, με ό,τι υλικό σου περάσει από το μυαλό, ακόμα και με δύο-τρία από αυτά, με τρόπους πανεύκολους.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, πάρε ένα yummy and easy πρωινό του 5λεπτου για τον καφέ σου, που βρέθηκε μπροστά μου στο iamafoodblog.com, για να μην τραβιέσαι και συ πρωινιάτικα. Ένα Σου-Κου έχεις να πάρεις μια ανάσα!

Άντε και καλά ξυπνητούρια!  

Υλικά
6 στικς 12 πόντων από μπαγκέτα χθεσινή*
1 αυγό (θερμοκρασία δωματίου)
¼  κ.γ. κανέλα (ή όσο θες να… ακούγεται)
½  κ.γ. βανίλια (ή μια από τα ίδια)
1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κ. σούπας βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

* Καλό είναι για πολλαπλάσια κομμάτια να επαναλαμβάνετε τη βασική συνταγή. Αν κάνετε πολλές δόσεις μαζί, εκτός από τα στικς, τα υπόλοιπα υλικά πρέπει να τα κρατήσετε λίγο σε ποσότητα.

Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε καλά  σε ένα μπωλ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το αυγό, τη βανίλια και την κανέλα σε ένα ρηχό μπωλ.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το μισό μείγμα του βουτύρου με τη μαύρη ζάχαρη και κουνάμε το τηγάνι για να απλωθεί το λιωμένο μείγμα.
3. Βουτάμε ένα-ένα τα στικάκια στο μείγμα του αυγού και τα τοποθετούμε στο τηγάνι το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν από κάτω σκούρο χρυσαφί χρώμα και συνεχίζουμε γυρίζοντας τα για να πάρουν το ίδιο χρώμα και να είναι καραμελωμένα και από τις τέσσερις πλευρές. Ενδιάμεσα προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου. Εάν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη.

Απολαύστε τα ζεστά με φρέσκο μυρωδάτο καφέ!