Όλοι γύρω μου συζητούν ήδη για δίαιτες και διακοπές! Τι να φας πριν, τι να φας μετά, τι να φας κατά τη διάρκεια! Το πιο λογικό νομίζω είναι να ξέρεις τι τρως όλο το χρόνο για να μπορείς να ξεφεύγεις και τις ημέρες που αναγκαστικά θα ανέβεις στην “υπερφαγία” των διακοπών.
Ο χειμώνας, λοιπόν, φέρνει τα πιο “δυναμικά” λαχανικά στο τραπέζι σου όπως είναι το μπρόκολο και το κουνουπίδι! Ένας από τους λόγους που σε πίεζαν να φας μπρόκολο στα παιδικά σου χρόνια, είναι η υψηλή περιεκτικότητά σου σε βιταμίνη C και συγκεκριμένα αμινοξέα, ενώ αποτελεί καλή πηγή φυσικού θείου. Έτσι αποκτά την πολύ σημαντική ιδιότητα να αποτοξινώνει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και τις τοξίνες.
Θα τα μαγειρέψεις έξυπνα στο τηγάνι με κοτόπουλο και τα απαραίτητα μυρωδικά για να φτιάξεις το πιο “power food” ταπεράκι του γραφείου.
Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
200 γρ. μπρόκολο
200 γρ. κουνουπίδι
1 πιπεριά
ελαιόλαδο για το τηγάνι
χυμό από ένα λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι πάπρικα
100 γρ. ανθότυρο κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
1. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κουνουπίδι και το μπρόκολο και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (αλλά να κρατάνε λίγο στο δόντι).
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
3. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε βράσει, την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
4. Σε ένα ποτήρι χτυπάμε το χυμό του λεμονιού, την πάπρικα και τη μουστάρδα. Ομογενοποιούμε και περιχύνουμε το τηγάνι.
5. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μάτι στο τηγάνι για λίγα λεπτά.
6. Λίγα λεπτά πριν βγάλουμε το τηγάνι από το μάτι προσθέτουμε και τα κυβάκια του ανθότυρου.
Για περισσότερες προτάσεις, ιδέες και συνταγές ακολούθησέ με και στο ανανεωμένο Cool Artisan!