Το πέστο είναι η πιο γρήγορη εύκολη και απλή συνταγή που μπορείς να κάνεις με όποια “πρασινάδα” σου αρέσει ανάλογα με την εποχή. Το καλοκαίρι που οι βασιλικοί αφθονούν, ακολουθούμε την κλασική ιταλική συνταγή. Τώρα που είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου μπορούμε να παίζουμε με ό,τι πρασινάδα φανταστείς. Προσωπικά λατρεύω τη ρόκα και το σπανάκι στη baby εκδοχή τους, μια και είναι πιο τρυφερά και ταιριάζουν καλύτερα σε raw συνταγές όπως αυτή.
Υλικά για το πιάτο
1 πακέτο μακαρόνια (εγώ επέλεξα τορτελίνια)
3 λεπτές φέτες χαλούμι
Υλικά για τη ρόκα
500 γρ. baby ρόκα
3 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
3 κ.σ. κουκουνάρι
Περίπου 1/2 με 3/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή παρμεζάνα ανάμεικτη με πεκορίνο)
Περίπου 1/2 με 3/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο blender μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα γυάλινο βάζο και καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
2.Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3.Ψήνουμε το χαλούμι στη σχάρα ή σε αντικολητικό τηγάνι.
4. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το πέστο και σερβίρουμε με το ψημένο χαλούμι.
Για περισσότερες προτάσεις, ιδέες και συνταγές ακολούθησέ με και στο ανανεωμένο Cool Artisan!