Στο σημερινό μάθημα οικιακής ζαχαροπλαστικής 3 υλικών παίζουμε (εννοείται) με σοκολάτα. Γρήγορη, εύκολη, απλή με υλικά που θα βρεις ακόμα και στο περίπτερο, αυτή η συνταγή είναι η εκδίκηση για κάθε γλυκό που δεν σου πέτυχε στο παρελθόν. Το ξινό γιαούρτι ισορροπεί τέλεια με την κουβερτούρα και το αποτέλεσμα είναι απλά… “μήπως να κόψω ακόμα ένα κομματάκι;”

Υλικά
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ. γάλα
200 γρ. γιαούρτι

Tip: Δίνουμε έξτρα γεύση, προαιρετικά, με ό,τι θέλουμε. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπισκότα, ξύσμα πορτοκάλι, καφέ, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο θες. Εγώ χρησιμοποίησα μπισκότα τύπου oreo.

Εκτέλεση
1. Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε το μπολ πάνω από νερό που βράζει.
2. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, να ενσωματωθεί στο γάλα και να γίνει το μείγμα λείο.
3. Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι (ή σε ένα τσέρκι) και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι έξτρα υλικό για γεύση.
5. Διακοσμούμε όπως θέλουμε (κακάο, χρωματιστή τρούφα, φρούτα εποχή ή ό,τι άλλο έχουμε στο ψυγείο)

Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

Για περισσότερες προτάσεις, ιδέες και συνταγές ακολούθησέ με και στο Cool Artisan