Προλαβαίνεις να το φτιάξεις το πρωί πριν πας στο γραφείο! Δεν ξέρω για εσάς αλλά με το που μπαίνει ο Νοέμβρης, νιώθω την ανάγκη για φαγητά που θυμίζουν σπίτι και θαλπωρή και φτιάχνουν homy κατάσταση/αίσθηση/you name it!

Δεν θέλω βέβαια να χαραμίζω τη βόλτα της Κυριακής για να έχω αυτήν την αίσθηση στο πιάτο μου! Απλά ξέρω πώς να “κλέψω” τη μαγειρική με ένα τηγάνι.

Έτσι λοιπόν, φτιάχνω ρεβύθια με κοτόπουλο και το κάνω λίγο πιο east (east όπως το κάνουν στην Ευρώπη, όχι στην Ινδία) με ένα παιχνίδι μπαχαρικών.

Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλο, φιλεταρισμένα
200 γρ. ρεβύθια βρασμένα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κονσέρβα)
1 πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
200 γρ. ντοματίνια
1 κουταλάκι του γλυκού κάρι
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
αλάτι / πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Θέλουμε να ψηθεί καλά από κάθε πλευρά. Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα ρίχνουμε στο τηγάνι τα ρεβύθια.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
3. Δύο λεπτά πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε την πιπεριά και τα ντοματίνια. Θέλουμε να δώσουν τη γεύση τους αλλά να μην παραμαγειρευτούν και “χαθούν”.
4. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

.Tip1: Στη ίδια συνταγή μπορείς να προσθέσεις κρεμμύδι εάν πρόκειται να το φας στο σπίτι, χωρίς “δυσαρεστημένους” από τις μυρωδιές συναδέλφους.

.Τip2: Θα το απογειώσεις με ένα ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο

Για περισσότερες προτάσεις, ιδέες και συνταγές ακολούθησέ με και στο Cool Artisan.