Δεν είναι ότι θέλω να κάνω περίεργα και πρωτότυπα. Είναι ότι στα 30 μου βαρέθηκα να τρώω τις ίδιες γεύσεις κάθε μέρα. Κουράστηκα να εναλλάσσω τις ίδιες γεύσεις κι επειδή η αφρικάνικη κουζίνα δεν ευδοκιμεί στο ελληνικό ταπεράκι αποφάσισα απλά να παίξω με ό,τι έχω ήδη στο ψυγείο μου.

Αυτήν τη συνταγή την κλέβω ως ιδέα από το Οmakase menu του Matsuhisa που για πρώτη φορά έβαλε στην ιαπωνική του φιλοσοφία μια ελληνική πρώτη ύλη, το ταχίνι. Εκεί βέβαια το παιχνίδι είναι σε άλλη πίστα. Εγώ απλά ανακατεύω ταχίνι με γιαούρτι και το βάζω σε ζυμαρικά. 

Simple as that.

Υλικά
200 γρ μακαρόνια (πέννες, φιογκάκια ή ό,τι άλλο κοντό μακαρόνι θες)
200 γρ πράσινα λαχανικά (μαρούλι, λάχανο, ρόκα ή ό,τι άλλο θες)
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
100 γρ γιαούρτι
1/2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο γράφει η συσκευασία τους. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό από τη βρύση, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
2. Κόβουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι και το γιαούρτι πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη σος.
4. Περιχύνουμε τη σος στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε

Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις αλατοπίπερο και έξτρα ελαιόλαδο.

Για περισσότερες προτάσεις, ιδέες και συνταγές ακολούθησέ με και στο Cool Artisan.