Αυτή η σάλτσα δεν είναι η σάλτσα που κάνει η μαμά σου. Φτιάχνεται σε ένα τηγάνι και δεν θέλει πάνω από εφτα λεπτά για να ετοιμαστεί. Δηλαδή τόσο περίπου όσο και τα μακαρόνια για να βράσουν. Σήμερα παίζουμε με λαχανικά (κολοκύθι, πιπεριά, φασολάκια) αλλά κατά βάση μπορείς να βάλεις ό,τι έχεις στο ψυγείο σου, αρκεί να το ψιλοκόψεις πρώτα. 

Στο γιαούρτι δεν μπορείς να παίξεις με 0% λιπαρά γιατί δεν θα αντέξει στο τηγάνι και θα διαλυθεί μέσα στη σάλτσα, διαλύοντας και κάθε ελπίδα να φας μεσημεριανό. Και τέλος στα ζυμαρικά βάλε ό,τι γουστάρεις αρκεί να είναι μικρό και να “πιρουνιάζεται” γιατί κανένας συνάδελφος δεν θέλει να σε ακούσει να ρουφάς σπαγγέτι ενώ δουλεύει. Για τον αντίστοιχο λόγο δεν έχω βάλει καθόλου κρεμμύδι και σκόρδο.

Πάμε να δούμε τι έφτιαξα.

Υλικά
1 πακέτο ραβιόλι
200 γρ. γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά κομμένη σε φέτες
200 γρ. μανιτάρια
200 γρ. βρασμένα φασολάκια
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Εκτέλεση
1. Ανάβεις δυο μάτια στην κουζίνα συγχρόνως. Στο ένα βάζεις κατσαρόλα με νερό που έχεις βράσει σε βραστήρα για να εξοικονομήσεις χρόνο και στο άλλο ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
2. Στην κατσαρόλα ρίχνεις αλάτι και τα μακαρόνια που έχεις διαλέξει.
3. Στο τηγάνι βάζεις πρώτα τα μανιτάρια να διώξουν τα υγρά τους και μετά βάζεις τα υπόλοιπα λαχανικά. Σωτάρεις και τα γυρίζεις μέσα στο τηγάνι για να λαδωθούν από όλες τις πλευρές.
4. Με μια μεγάλη κουτάλα παίρνεις λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν και το ρίχνεις μέσα στο τηγάνι. Το άμυλο που έχει το νερό θα βοηθήσει τη σάλτσα να δέσει πιο εύκολα.
5. Μόλις εξατμιστεί το νερό και τα λαχανικά μας είναι al dente βγάζεις το τηγάνι από τη φωτιά.
6. Προσθέτεις το γιαούρτι και το πέστο και ανακατεύεις.
7. Στραγγίζεις τα μακαρόνια και τα ρίχνεις απευθείας μέσα στο τηγάνι.

Ανακατεύεις και σερβίρεις!

 

Έχεις δική σου πρόταση για τη συνταγή σε ταπεράκι; Δείξε μας τι τρως στο instagram ανεβάζοντας φωτό με hashtag #TaperakiProject. Kάποιοι το έχετε ήδη κάνει! #ThankYou!