Εδώ και αρκετούς μήνες αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι με τα ζουμερά ροδάκινα και τα μοσχομυριστά νεκταρίνια. Ήρθαν όμως τα μήλα που έχουν χίλιες δυο χρήσεις σε ζαχαροπλαστική και μαγειρική. Είναι το φρούτο πολυεργαλείο που δένει κάθε μαρμελάδα γιατί έχει πηκτίνη, φτιάχνει brownies αντί για σοκολάτα, συνοδεύει ακόμα και τα χοιρινά του φούρνου.
Σας έχω μια συνταγή που θέλει 3 μόνο υλικά, 5 λεπτά προετοιμασία και 20 λεπτά ψήσιμο.
Ατομικές μηλόπιτες σαν cupcakes χωρίς να κάνεις άνω-κάτω όλη την κουζίνα.
Υλικά (για 6 μηλόπιτες)
1 μήλο
1 φύλλο σφολιάτας κομμένο σε 6 λωρίδες
6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το μήλο σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για δυο λεπτά για να μαλακώσουν, όχι, όμως να λιώσουν.
2. Απλώνουμε μια κουταλιά της σούπας μαρμελάδα πάνω σε κάθε λωρίδα σφολιάτας.
3. Κατά μήκος της μιας πλευράς τοποθετούμε τις φέτες μήλου.
4. Σηκώνουμε την άλλη πλευρά και κλείνουμε σαν φάκελο πάνω στην πλευρά που βάλαμε τα μήλα.
5. Ρολάρουμε (σαν να φτιάχναμε σούσι) και φτιάχνουμε τη μηλόπιτα.
6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Για περισσότερες προτάσεις, ιδέες και συνταγές ακολούθησε τον Γαβριήλ Νικολαϊδη στο Cool Artisan.