Ο Οκτώβρης, και δη ο βροχερός Οκτώβρης, απαιτεί comfort food με πατάτες και αρωματικό λουκάνικο. Comfort food που θα το φτιάξεις εύκολα και γρήγορα και βέβαια θα είναι κάτι που θα περιμένεις με ανυπομονησία για το lunch break.

Η πατατοσαλάτα είναι ένα υπέροχο πιάτο για το ταπεράκι γιατί είναι το ίδιο απολαυστική τόσο κρύα σαν σαλάτα όσο και ζεστή σαν κυρίως. Η νοστιμιά της κρύβεται στις πρώτες ύλες που θα επιλέξεις.

Εγώ πάντα προτιμώ πατάτες Νάξου, οι οποίες αν και προορίζονται για τηγάνι, είναι τέλειες και βρασμένες και φυσικά ελληνικά λουκάνικα αρωματισμένα με πορτοκάλι ή πράσο. Θα αρωματίσω το τυρί με ό,τι αρωματικά βρω στους πάγκους του super market, από βασιλικό και δυόσμο μέχρι θυμάρι και δενρολίβανο.

Υλικά
1 πατάτα (καλά πλυμένη, κομμένη σε μικρά καρέ, δηλαδή κυβάκια τους ενός εκατοστού)
1 λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες
150 γρ τυρί κρέμα
100 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (ό,τι έχεις εύκαιρο, δυόσμος, βασιλικός και θυμάρι είναι τα πιο ταιριαστά)
ξύσμα από μισό λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη γλυκιά πάπρικα
ελαιόλαδο για σοτάρισμα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα καρέ της πατάτας προσέχοντας να μην παραβράσουν. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τις ροδέλες από το λουκάνικο για ένα λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι και τις πατάτες και τις φέρνουμε δυο βόλτες με μια κουτάλα προκειμένου να γυαλίσουν από όλες τις πλευρές. Αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τη φέτα, τα μυρωδικά, την πάπρικα και το ξύσμα.
4. Προσθέτουμε τις πατάτες και το λουκάνικο και ανακατεύουμε.

 

Έχεις δική σου πρόταση για τη συνταγή σε ταπεράκι; Δείξε μας τι τρως στο instagram ανεβάζοντας φωτό με hashtag #TaperakiProject. Kάποιοι το έχετε ήδη κάνει! #ThankYou!