Μπορεί να είσαι δουλευταράς και να δουλεύεις πολλές ώρες. Μπορεί ο προϊστάμενος στο γραφείο να είναι περίεργος και να θέλει να φεύγεις μετά από αυτόν που φεύγει αργάμιση. Μπορεί να μένεις μακριά από τη δουλειά και συνολικά να σου τρώει 9 με 10 ώρες από όταν φεύγεις μέχρι να γυρίσεις σπίτι. Πολλά μπορεί…

Από την άλλη, μπορεί απλά να είσαι απλά τεμπελάκος και να μην γουστάρεις την ταλαιπωρία. Αυτό δεν πάει να πει, όμως, πως όταν θα έρθει η ώρα να φας το φαγάκι σου, θα φας κάτι που δεν το πολυγουστάρεις, απλά και μόνο για να σου περάσει η πείνα.

Πέρα από τις, κατά την κούτρα μου, κλασσικές καβάτζες που πρέπει να έχεις, όπως καμιά κονσέρβα τόνο, κανά ζυμαρικό, καμιά συσκευασία λουκανικάκια και διάφορα τέτοιας υφής πραγματάκια που σου δίνουν λύση τη δύσκολη ώρα, έχω την εξής συνήθεια που αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη.  

Μου αρέσουν πολύ τα μακαρόνια με κιμά, αλλά και ο κιμάς ο σκέτος ή o φτιαγμένος μαζί με άλλα υλικά σε διάφορες παραλλαγές. Όταν λοιπόν φτιάχνω μακαρόνια με κιμά, φτιάχνω και την “καβάτζα”: τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο κιμά από αυτόν που χρειάζομαι. Όσος μένει, τον χωρίζω σε δόσεις σε polybag. Κατευθείαν αφού κρυώσει στην κατάψυξη πρόχειρο για χρήση όταν χρειαστεί.

Όταν έχεις τον κιμά έτοιμο, οι παραλλαγές εύκολων και γρήγορων μαγειρεμάτων εκτός του κλασσικού με τα μακαρόνια, είναι αρκετές. 

Έχουμε και λέμε:

1. Κιμάς με πουρέ στο φούρνο (ή όχι)

2. Κιμάς με μανιτάρια και πατάτες τηγανιτές

3. Κιμάς με ρύζι

4. Κιμάς τύπου χάμπουργκερ (sloppy joe)

Εκτός από τους παραπάνω συνδυασμούς, μπορείς να κάνεις λαχανικά ανάμεικτα στο τηγάνι με κιμά, ψευτογκιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο ή στο τηγάνι, με λίγη σφολιάτα να κάνεις κιμαδοπιτάκια και όποια άλλη ευφάνταστη παραλλαγή μπορεί να σκεφτείς.