Μπορείς να το πεις γιουβέτσι στο τηγάνι ή γρήγορο κριθαρώτο ή όπως αλλιώς θες! Στην πράξη είναι ένας εύκολος τρόπος να παίξεις με ένα φιλέτο κοτόπουλο (για την πρωτεϊνη που χρειάζεσαι) και με λίγο υδατάνθρακα (το κριθαράκι στην προκειμένη περίπτωση) για την ενέργεια που απαιτεί η μέρα σου.

Εγώ έπαιξα με μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι και δυόσμο) για να του δώσω ένταση και φρεσκάδα και τέλος πρόσθεσα μαύρες, αλμυρές ελιές για να αποφύγω το έξτρα αλάτι.

Τα μυρωδικά έχουν τη μαγική ιδιότητα να κρατούν το μεσημεριανό σου φρέσκο αρκετές ώρες μερά την παρασκευή του! Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο πάγκο των λαχανικών στο supermarket μη φοβηθείς να πάρεις!

Υλικά
Ελαιόλαδο
1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά καρέ
1 ποτήρι κριθαράκι
2 ποτήρια ζωμό (λαχανικών κατα προτίμηση)
1 χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, δυόσμο)
2 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές
Φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει.
2. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
3. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το φέρνουμε βόλτες με μια κουτάλα για να λαδωθεί από κάθε πλευρά.
4. Ρίχνουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί όλος.
5. Τέλος, ρίχνουμε τις ελιές και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
6. Σερβίρουμε με φέτα.
 

Έχεις δική σου πρόταση για τη συνταγή σε ταπεράκι; Δείξε μας τι τρως στο instagram ανεβάζοντας φωτό με hashtag #TaperakiProject. Kάποιοι το έχετε ήδη κάνει! #ThankYou!