Αυτά τα τρουφάκια έχουν γεύση cheesecake μια και φτιάχνονται με βασικό υλικό το τυρί κρέμα! Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά συν μια ώρα στο ψυγείο για να σφίξουν.
Τα υλικά είναι τόσο απλά που το πιθανότερο είναι πως τα έχεις ήδη στο ψυγείο σου! Αν όχι, θα τα βρεις και στο περίπτερο!
Τις φτιάχνω πάντα όταν χειμωνιάζει, μια και το σοκολατένιο εξωτερικό περίβλημα δεν “στέκεται” στις μεγάλες ζέστες τους καλοκαιριού. Προσωπικά, τις έχω φτιάξει με light τυρί και cookies χωρίς λιπαρά για να μειώσω τις θερμίδες και ήταν το ίδιο απολαυστικές.
Yλικά
250 γρ τυρί κρέμα
275 γρ μπισκότα (εδώ χρησιμοποίησα Oreo)
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
1. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ένα μπολ με το τυρί κρέμα.
2. Το δουλεύουμε καλά με τα χέρια μας ώσπου να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα.
3. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για μία ώρα.
4. Στη συνέχεια πλάθουμε μικρές τρούφες.
5. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε τις τρούφες μέσα σε αυτό.
6. Τέλος τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε να σταθούν πάνω σε μια λαδόκολλα.
Tip: Λιώνοντας την κουβερτούρα στο μπεν μαρί μπορείς να προσθέσεις ελάχιστο αλάτι και στιγμιαίο καφέ για να κάνεις την γεύση ακόμα πιο πλούσια.