Επειδή σας πήγα σερί στην υγιεινή διατροφή με φακές (δες εδώ) και κινόα (δες εδώ), αποφάσισα το σημερινό #TaperakiProject να έχει υδατάνθρακα. Κλασική μπαγκέτα με διαφορετική γέμιση από ότι έχεις συνηθίσει, δηλαδή ψητά λαχανικά και καπνιστό σολομό.
Σκέψου το συνδυασμό σαν ένα μοντέρνο-στεγνό ιμάμ πακεταρισμένο σε τραγανή μπαγκέτα!
Yλικά
1/2 μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φετες
2 φέτες σολομός καπνιστός
3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
Λίγα φύλλα από φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, άνιθος)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι/Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι και αραδιάζουμε τις φέτες των λαχανικών.
2. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
3. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Θέλουμε να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
4. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το τυρί κρέμα.
5. Κόβουμε τη μπαγκέτα στη μέση, αλείφουμε το τυρί, προσθέτουμε τα λαχανικά και τέλος το σολομό.
Έχεις δική σου πρόταση για τη συνταγή σε ταπεράκι; Δείξε μας τι τρως στο instagram ανεβάζοντας φωτό με hashtag #TaperakiProject. Kάποιοι το έχετε ήδη κάνει! #ThankYou