Το εγχειρίδιο της αβλαβούς μπαρότσαρκας, αυτό το γράφει στον πρόλογο, ρε αδερφέ. Εσύ το “πήδηξες” και πήγες στο παρακάτω. Στον πρόλογο, λοιπόν, οι οδηγίες είναι σαφέστατες: Όταν στη μπαρότσαρκα καταλήξεις να έχεις επιλέξει την μεγάλη και δύσκολη πίστα, πρέπει οπωσδήποτε μετά να ακολουθήσει επίσκεψη σε χώρο που διατίθεται “βρώμικο”. Κανόνας απαράβατος!

Αυτή την οδηγία δεν γίνεται να την παραβλέψεις, γιατί την άλλη μέρα το πρωί (τρόπος του λέγειν), θα καταλάβεις την λάθος τακτική. Μετά το πιώμα πρέπει να την πέσεις στα αλμυρά, να στανιάρεις, να βάλεις κάτι στο στόμα σου για να σε μαζέψει.

Το έκανες, τελικά, το λάθος και ξύπνησες με ένα κεφάλι καζάνι, με “hangover” που λέμε στα ελληνικά. Κακώς! Για όλα, όμως, υπάρχει λύση και δεν θα σε αφήσω έτσι. Πρέπει να φτιάξεις κάτι να φας, αλλά να μην είναι κάτι ξενέρωτο, θέλεις κάτι έντονο και δυνατούτσικο να σε συνεφέρει από τη λιγούρα και τη ζάλη. 

Ο… γιατρός έχει τη συνταγή έτοιμη: Μια τηγανιά με ψιλοκομμένα λουκάνικα, αυγά και κάποια ακόμα υλικούλια που θα δείτε παρακάτω.

Υλικά
2-3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
¾  φλ. κομμένα λουκάνικα χωρίς την μεμβράνη (αν θες λουκάνικα Chorizo)
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβου
12 τοματίνια κομμένα στη μέση
Λίγο λιωμένο σκόρδο (αν θες)
2-3 κ.σ. κόκκινο κρασί ή νερό
4 αυγά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση)   

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Σωτάρουμε τα κομμένα λουκάνικα για 3 λεπτά και κατόπιν το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για άλλα 3 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα τοματίνια, το σκόρδο και το κρασί ή το νερό και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
2. Βάζουμε την φωτιά στο χαμηλό και με μία σπάτουλα κάνουμε χώρο σε τέσσερα σημεία όπου στο κάθε ένα ρίχνουμε ένα αυγό προσεκτικά να μην σπάσει.
3. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι και να σφίξει ο κρόκος. Αν θέλουμε να σφίξει αρκετά ο κρόκος, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά έχοντας το νου μας μην παραψηθούν.  
4. Κατεβάζουμε το τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Καλοφάγωτα και εύχομαι την ανάρρωση ταχεία!   

Extra tip προς κάθε… hangoverοπάσχοντα
Μια φίλη μου από τα παλιά, αοιδός σε afterοξενυχτάδικα, μου έλεγε ότι όταν παράπινε (σπανίως;) και ξυπνούσε, κοπάναγε μια παγωμένη μπύρα και ερχότανε στα ίσια της! Τι να σας πω… Ιδού η Ρόδος, ιδού και η… Νάξος!


ΥΓ: Την κολασμένη αυτή συνταγή την είδαμε στο Shutterbean .