Το κινόα ανήκει στην “healthy shit” κατηγορία που ίσως σε ξενίζει στην αρχή όμως είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να χορτάσεις (εντελώς) στο γραφείο, να έχεις ενέργεια και να μην σε πιάσει (γλυκιά) νύστα μετά το lunch break. Και για να σου πω με δυο λόγια τι είναι, πρώτα από όλα να σου πω ότι είναι ουδέτερο! Είναι το κινόα και όχι η κινόα!

Και αφού τώρα ξέρεις πως να το ζητήσεις, να σου πω τα εξής: Είναι super food, είναι δημητριακό και μάλιστα είναι ζάμπλουτο σε πρωτεΐνη, δηλαδή ακριβώς ότι χρειάζεσαι τη μέρα που λιώνεις στο κρόσφιτ. Γενικά είναι ακριβό φαγητό, κοστίζει περίπου 7 ευρώ το σακουλάκι (που βγάζει 4 μερίδες) και θα το βρεις σε καταστήματα βιολογικών και μεγάλα supermarket.

Στη ζωή μου έχω κάνει κάθε δίαιτα που υπάρχει και έχω καταλήξει πως το ζητούμενο είναι να βρεις το φαγητό που σε χορταίνει, να μοιάζει με υδατάνθρακα και να σε βοηθά να έχεις ενέργεια όλη τη μέρα. Κινόα that is…

Στη σημερινή εκδοχή του #TaperakiProject σου δίνω μια ιδέα για ένα πιάτο που τρώγεται (και) κρύο και είναι βίγκαν. Προσωπικά, δεν βάζω καθόλου αλάτι αλλά χρησιμοποιώ μαύρες ελιές που είναι αλμυρές και ισορροπούν όλο το πιάτο!

Υλικά
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι κινόα
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1/2 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2 κουταλιές τη σούπας φιλεταρισμένη μαύρη ελιά
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 ποτήρια νερό, το καρότο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να πάρουν μια πρώτη βράση.
2. Μόλις το νερό φτάσει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε το κινόα και μειώνουμε την ένταση της φωτιάς περίπου στη μέση.
3. Περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το νερό και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε την πιπεριά και τις ελιές.
5. Γαρνίρουμε με το γιαούρτι.

Tips:
-Αυτό το πιάτο τρώγεται και κρύο και ζεστό!
-Προτιμώ να μαγειρεύω (aka βράζω) το κρεμμύδι, γιατί έτσι εξαλείφεται κάθε μυρωδιά και δεν έχω γκρίνια από τους συναδέλφους.

Έχεις δική σου πρόταση για τη συνταγή σε ταπεράκι; Δείξε μας τι τρως στο instagram ανεβάζοντας φωτό με hashtag #TaperakiProject