Οι μέρες των latte artist μάλλον είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Όχι γιατί εμείς βγάζουμε κομπλεξισμό για τη τέχνη που σερβίρουν απλόχερα σε κάθε πελάτη εντυπωσιάζοντας ακόμα και το κορίτσι μας αλλά γιατί η τεχνολογία ήρθε να πάρει τα σκήπτρα για άλλη μια φορά. 

Ο λόγος για μια Ισραηλιτική start-up που εκμεταλλευόμενη τη τεχνολογία του 3D printing αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κλάδο του αφρόγαλου. Όπως το ακούτε, του αφρόγαλου. 

Το Ripples δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μηχανή που μπορεί να “εκτυπώσει” πραγματικά ό,τι περνάει από το μυαλό σου πάνω στο αφρόγαλο του καφέ. Οι επιλογές πολλές τόσο για τους μπαρίστα που μπορούν να επιλέγουν μέσα από μια ατελείωτη βιβλιοθήκη φωτογραφιών ή να ανεβάζουν τις δικές τους. Το ίδιο φυσικά μπορούν να κάνουν και οι πελάτες καθώς ο χρόνος εκτύπωσης δεν ξεπερνά τα 10 δευτερόλεπτα! 

Όπως ήταν φυσικό, οι εκπρόσωποι της εταιρίας είναι κατενθουσιασμένοι με την πρώτη αποδοχή τόσο του κόσμου όσο και των υποψήφιων πελατών καθώς η αεροπορική εταιρεία Lufthansa υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας προκειμένου να εξυπηρετήσει εντυπωσιάσει την κατηγορία “business”.

Κι αν το μυαλό σας πάει αυτομάτως στο κόστος, μείνετε ήσυχοι. Σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορείς να αποκτήσεις σπίτι σου, όμως τα 1.000 δολάρια που κοστίζει σίγουρα δεν είναι και απαγορευτική τιμή για ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ που ψάχνουν νέους τρόπους προσέλκυσης πελατών. 

Η συσκευή αναμένεται να λανσαριστεί το Σεπτέμβρη οπότε και περιμένουμε να έρθει στη χώρα μας.