Η σημερινή ανακάλυψη έρχεται από το Food52 και συγκεκριμένα από το καλύτερο (με διαφορά) food blog που έχει υποπέσει στην αντίληψη μας τον τελευταίο καιρό, το Half Baked Harvest

Σήμερα μιλάμε για παγωτό και παγωτό σημαίνει πολύ περισσότερα από ένα γλυκό. Είναι ανάμνηση, είναι συναίσθημα, είναι καλοκαιρινές εικόνες και όχι μόνο. Γιατί όμως να ψάχνουμε αριστερά-δεξιά για το καλύτερο όταν μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο σπίτι μας, χωρίς συντηρητικά και μάλιστα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά; 

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στη δουλειά που θα πρέπει να κάνει για μας το ψυγείο και συγκεκριμένα η κατάψυξη. Εκεί θα χρειαστεί λίγη υπομονή, μη ξεχνάτε όμως πως η δημιουργία μας μένει και διατηρείται 😉

Πάμε να δούμε όμως πως γίνεται.

Συνταγή για 4 κυπελάκια

_ 3 φλιτζάνια φρέσκα φρούτα της επιλογής μας. Βατόμουρο, ανανάς και φράουλα είναι σίγουρα γεύσεις που θα εντυπωσιάζουν και τον πιο απαιτητικό. 

_ 2 έως 4 κουταλιές της σούπας μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη 

_ 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι 

_ 3 φλιτζάνια πάγο 

Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ, έχοντας προσθέσει 2 φλιτζάνια πάγο, μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το τελευταίο (3ο φλιτζάνι) για να μαλακώσει και να περάσει τροχάδην στη κατάψυξή μας. 

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να αναπαυθεί για περίπου 30 λεπτά. 

Στη μισή ώρα βγάζουμε το μείγμα και το “παρενοχλούμε” λίγο με ένα πιρουνάκι μέχρι να μαλακώσει (λασπώσει). Στη συνέχεια ξαναβάζουμε το μίγμα για περίπου 2 ώρες στο “σπίτι” του. 

Το παγωτό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΣΗΜ. Καλό είναι να πάρει τον αέρα του για 5 λεπτά ή διαφορετικά να περάσει και πάλι για ένα γρήγορο χτύπημα στο blender. 

Καλή -καλοκαιρινή- απόλαυση!