Το αγαπημένο site epicurious μας δείχνει (για άλλη μια φορά) τον τρόπο, αυτή τη φορά για σωστά, “κρεμώδη” και γευστικά αυγά scramble. Μια συνταγή που είναι πολύ πιο γρήγορη από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς και εντυπωσιάζει πολύ περισσότερο από όσο μπορεί να νιώσει κανείς. 

Ακόμα και τους ίδιους μας τους εαυτούς, ξέρετε αυτά τα αγγουροξυπνημένα πρωινά που τίποτα δεν μας κάνει, τίποτα δεν πάει καλά και όλα μας φταίνε. 

Πάμε να δούμε όμως πως τα κάνουμε. 

Βήμα 1 

Σπάμε 3 ολόφρεσκα αυγά (ξέρεις αυτά που πιάνεις στο βάθος του ραφιού) και με πιρούνι ή αναδευτήρι τα φέρνουμε εις σάρκαν μια. Εδώ καλό είναι να προσθέσουμε πιπεράκι από μυλο (φρεσκοτριμμένο) ή καγιεν και λίγο αλάτι. 

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε φρέσκο ανάλατο βούτυρο (προτιμούμε Κερκύρης εμείς) σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να “αφρίσει”. 

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα “χτυπημένα” αυγά στο αντικολλητικό μας τηγάνι και πιάνουμε δουλειά με την πλαστική μας σπάτουλα. 

Βήμα 4

Δίνουμε κίνηση στα αυγά μας. Στόχος μας είναι να τα διατηρήσουμε κρεμώδη. 

Βήμα 5

Περιμένουμε μέχρι να σφίξουν. Λίγο όχι πολύ. Προσοχή! Μην πέσετε στον πειρασμό να ανεβάσετε τη φωτιά, αυτό θα κάνει τα αυγά μας σφικτά, θα αλλάξει την υφή αλλά και τη γεύση τους. (Στο στάδιο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε τυρί κρέμα και σχοινόπρασο. Το αποτέλεσμα θα δικαιώσει ακόμα και τους πιο διστακτικούς)

Βήμα 6

Δεν τα αφήνουμε να αφυδατωθούν και να στεγνώσουν στο τηγάνι μας. Κλείνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτο της αρεσκείας μας. Δεν ξεχνάμε πως η θερμοκρασία τους τα κρατά σε “μαγειρική” κατάσταση ακόμα και μακριά από το τηγάνι. 

Βήμα 7

Η εύκολη συνταγή μας φτάνει στο τέλος. Αφού σερβίρουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ό,τι άλλο κρίνουμε πως θα κάνει πιο γευστικό το πιάτο μας. Αν δεν ακολουθήσετε τη πρόταση cream cheese + σχοινόπρασο που αναφέραμε πριν, εδώ μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη παρμεζάνα, μπέικον ή ζαμπόν καθώς και μια “τζουρίτσα” λαιμ. Ακούστε μας!

Συνταγή και Φωτογραφίες: Epicurious