Τη συνταγούλα αυτήν την ανακαλύψαμε στο gastrosenses και δεν σκεφτήκαμε στιγμή να την κρατήσουμε για πάρτη μας. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να ζούμε μόνο με μπιφτέκια. Άντε και πατάτες, αλλά σίγουρα τα μπιφτέκια είναι το No 1 μας, με διαφορά.
Απλά στην εκτέλεση και πολύ γρήγορα. Από την ώρα που θα ξεκινήσεις μέχρι την ώρα που θα τα έχεις στο πιάτο σου, ζήτημα είναι αν θα περάσουν περισσότερα από 10-15 λεπτά.
Τι χρειάζεσαι;
- 500 γρ χοιρινή σπάλα ψιλοκομμένη (όχι κιμά)
- 2 αυγά
- 1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (αν θες, όσο θες)
- 1-2 κ.σ. ξυνόκρεμα (ή χτυπημένη ελαφρά κρέμα γάλακτος)
- 1 κ.σ. κορν φλάουερ
- αλάτι-πιπέρι (όσο θες)
- 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Με κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε τη σπάλα σε πολύ μικρά κυβάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Μετά, με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι και με αυτό απλώνουμε το υλικό να γίνει πιο λεπτό και στρογγυλό.
Τηγανίζουμε 3 λεπτά από την μια μεριά, τα γυρίζουμε με μια πλατιά σπάτουλα βοηθούμενοι από μια δεύτερη σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Όχι με πιρούνι ή αιχμηρό εργαλείο, γιατί η ζύμη είναι αρκετά μαλακή και κολλώδης.
Τηγανίζουμε και από τη δεύτερη μεριά για 2-3 λεπτά ή τόσο όσο να μας ικανοποιεί το χρώμα που έχουν πάρει. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.
Πατατούλες φρέσκες καλοτηγανισμένες, μια ωραία πικάντικη μουστάρδα, μια ωραία σαλάτα (χωριάτικη;), “μπύραι άφθοναι και παγωμέναι” κι είμαστε πένα.